Windows Insiders kan testa Dynamic Refresh Rate på Surface Laptop Studio

Microsoft är inte färdig med att lägga till nya funktioner till Surface Laptop Studio med hjälp av olika firmwareuppdateringar. Företaget förbereder nu för att lägga till Dynamic Refresh Rate-stöd efter den senaste uppdateringen med Voice Clarity-stöd.

Enligt rapporten från Windows Central är Dynamic Refresh Rate-stöd för Surface Laptop Studio nu tillgängligt som en del av en uppdatering för Windows Insiders i Dev- och Beta-kanalerna. Den består av ny firmware och en ny GPU-drivrutin:

  • Surface – Firmware – 10.0.156.0.
  • Intel Corporation – Display – 30.0.101.1340

Efter att ha installerat tillgängliga uppdateringar kan Surface Laptop Studio-ägare navigera till avancerade skärminställningar och välja Dynamic Refresh Rate.

Windows Settings-appen som visar alternativet för Dynamic Refresh Rate

Dynamic Refresh Rate är en funktion som hjälper din Surface Laptop Studio att spara på batteriet och undvika att slösa energi genom att använda 120Hz hela tiden. Operativsystemet kan upptäcka scenarier där 120Hz är onödigt (till exempel vid visning av statiska bilder eller tomgång) och sänka uppdateringsfrekvensen till 60Hz, vilket förlänger batteritiden. Tyvärr kan den inte gå lägre än 60Hz, men effekten bör ändå märkas.

Windows Central säger att Dynamic Refresh Rate på Surface Laptop Studio fungerar som avsett. Ändå verkar vissa animationer mindre flytande än de borde, vilket kan vara anledningen till att Microsoft driver uppdateringen för Windows Insiders först. Företaget vill med största sannolikhet reda ut buggar med hjälp av Windows Insiders innan Dynamic Refresh Rate skickas till allmänheten.

Relaterade Artiklar

Back to top button