Windows-appar eller -program öppnas och stängs omedelbart i Windows 11/10

Ibland kan det hända att ansökan Microsoft Store eller klassiskt program(Program) stänger plötsligt så fort du startar det. Detta kan hända med klassiska, dvs. EXE-baserade program(EXE-baserade program) eller till och med med UWP-appar(UWP-appar) som du laddar ner från Microsoft Store även känd som applikationer UWP .

Svårigheten med dessa situationer är att det inte finns någon fast anledning till varför detta händer. Detta kan bero på ett behörighetsproblem, ett lagringsproblem eller ett installationsproblem. Möjligheterna är enorma. Men i det här inlägget kommer vi att erbjuda några lösningar på problemet som gör att Windows 11/10-appar öppnas och stängs omedelbart.

Här ska vi prata om både klassiska program och UWP-appar(UWP-appar) . Ansökningar UWP inkluderar även spel. Så om något av spelen du laddade ner från butiken orsakar problem, hjälper hon dig att fixa det.

Windows-program stängs oväntat

Om ansökan Microsoft Store UWP eller klassisk körbar program(Program) stängs oväntat direkt efter start, du kan återställa, återställa eller installera om dem. Låt oss ta en titt på programmen först Win32 .

1]Reparationsprogram

Många program har ett inbyggt återställningsalternativ, eller så erbjuder utvecklaren ett program som kan hjälpa dig att reparera programvaran. Eftersom vi inte pratar om en viss programvara, kanske du måste titta för att se om programmet i fråga erbjuder något liknande.

Du kan återställa det installerade programmet genom inställningar(Inställningar) eller Kontrollpanel(Kontrollpanel) .

2]Kör som administratör

Windows 10-appar eller -program öppnas och stängs omedelbart

Applikationen kan behöva köras med administratörsbehörighet för att fungera korrekt. Program ger vanligtvis en uppmaning UAC men om det av någon anledning inte kan kallas det, här är vad du kan göra.

Varje gång du vill köra programmet, högerklicka och välj ” lansera(Kör som administratör”. Eller så kan du följa den här guiden för att ställa in den så att den alltid körs som administratör.

3]Avinstallera och installera om program

Om inget annat fungerar kan du avinstallera och sedan installera om programmet. Den här gången när du gör det, se till att installationsprogrammet körs med administratörsbehörighet. Detta säkerställer att den har alla nödvändiga behörigheter.

Windows 11/10-appar öppnas och stängs omedelbart

Prova följande metoder för att se om det hjälper applikationer UWP följ detta beteende för att lösa problemet. Du behöver administratörsbehörighet för några av dem.

ett] Springa(Kör) applikationsfelsökare fönster.(Windows Apps Felsökare)

Felsökare för Windows Store-appar

Gå till ” alternativ (Inställningar)Windows 10 » ( vinna+1 ) och välj ” Uppdatering(Uppdatering) och Säkerhet > Felsökning . Kör felsökaren Windows Store-appar.(Windows Store-appar)

När du kör den här app-felsökaren kommer den automatiskt att fixa några av de stora problemen som kan hindra din butik eller appar från att fungera, såsom lägre skärmupplösning, felaktiga säkerhets- eller kontoinställningar, etc.

2]Reparera eller återställ UWP-appen

Återställ Windows 10 UWP-återställningsappar

Precis som vi återställer eller installerar om skrivbordsappar kan UWP-appar återställas. Efter återställningen kommer det att bete sig som om programmet har installerats igen.

 • Öppna Inställningar(Inställningar) Windows 10 ( Win+1 ) och gå till ” Ansökningar(Appar)”.
 • Välj en applikation och klicka på länken ” Extra alternativ”.(Avancerad)
 • Bläddra för att hitta ” Återställa(Återställ)”, och du har två alternativ.
  • Återställ är(Repair-It) hjälper om applikationen inte fungerar korrekt. Applikationsdata påverkas inte.
  • Återställ – Om alternativet ovan inte hjälper kommer applikationen att installeras om och återgå till standardinställningarna.

Nödvändigtvis(Gör) första användning Reparera och då återställa .

3]Installera om Windows Store-appar

Om återställning och återställning inte fungerar är det bästa sättet att installera om Windows Store-appar(Windows Store). Du måste avinstallera det först, och här kan du använda kommandot PowerShell, Windows Settings eller 10AppsManager.(PowerShell Command, Windows Settings eller 10AppsManager.)

När du är klar, besök Microsoft Store för att ladda ner och installera den.

När jag klickar på Bilaga(App), den stängs omedelbart

Om dina appar öppnas när du klickar på dem och omedelbart stängs automatiskt, har antingen installationen skadats eller så stör en tredjepartsprocess deras normala funktion. Återställa ett program eller felsöka ett tillstånd ren stövel(Clean Boot State) kommer definitivt att hjälpa.

Läsning(Läs) : Microsoft Store öppnas inte eller stänger omedelbart efter öppning) .

Jag hoppas att inlägget var lätt att följa.

Ibland kan det hända att en Microsoft Store-app eller ett klassiskt program plötsligt stängs så fort du startar det. Det kan hända med klassikern, dvs. EXE-baserade program eller till och med med UWP-appar du laddar ner från Microsoft Store, aka UWP-appar.

Det svåra med dessa situationer är att det inte finns någon fast anledning till att det händer. Det kan bero på ett behörighetsproblem eller lagringsproblem eller installationsproblem. Möjligheterna är enorma. Som sagt, i det här inlägget kommer vi att föreslå några lösningar på problemet där Windows 11/10-appar öppnas och stänger omedelbart.

Här kommer vi att prata om både de klassiska programmen och UWP-apparna. UWP-apparna inkluderar också spel. Så om något av spelen du laddade ner från butiken orsakar problemet, kommer det att hjälpa dig att lösa det.

Windows-program stängs oväntat

Om en Microsoft Store UWP-app eller ett klassiskt exe-program stängs oväntat så snart du startar det, kan du återställa, reparera eller installera om det. Låt oss ta en titt på Win32-program först.

1]Reparera programmet

Reparera Office-program

Många program kommer med ett inbyggt reparationsalternativ, eller så erbjuder utvecklaren ett program som kan hjälpa dig att reparera programvaran. Eftersom vi inte pratar om en viss programvara kan du behöva söka om programmet i fråga erbjuder något liknande.

Du kan reparera det installerade programmet via Inställningar eller Kontrollpanelen.

2]Starta med administratörsrättigheter

Windows 10-appar eller -program öppnas och stängs omedelbart

Kanske måste applikationen startas med administratörsbehörighet för att fungera korrekt. Vanligtvis kommer programmen att se till att UAC-prompten visas, men om den av någon anledning inte kan ta upp den, så är det här vad du kan göra.

Varje gång du vill starta programmet högerklickar du och väljer alternativet “Kör som administratör”. Eller så kan du följa den här guiden för att ställa in den så att den alltid startas med administratörsbehörighet.

3]Avinstallera och installera om program

Om inget annat fungerar kan du avinstallera och sedan installera om programmet. Den här gången när du gör det, se till att köra installationsprogrammet med administratörsbehörighet. Det kommer att se till att det kommer att ha alla tillstånd som det behöver.

Windows 11/10-appar öppnas och stängs omedelbart

Prova följande metoder för att se om det hjälper UWP-appar att följa detta beteende för att lösa problemet. Du behöver administratörsbehörighet för några av dem.

1]Kör Windows Apps Felsökare

Felsökare för Windows Store-appar

Gå till Windows 10-inställningar (Win+1) och navigera till Uppdatering och säkerhet > Felsökning. Kör felsökaren för Windows Store Apps.

När du kör den här felsökaren för appen fixar den automatiskt några av de grundläggande problem som kan hindra din butik eller appar från att köras – som lägre skärmupplösning, felaktiga säkerhets- eller kontoinställningar, etc.

2]Reparera eller återställ UWP-applikation

Återställ Reparationsappar Windows 10 UWP

Precis som vi reparerar eller installerar om de klassiska programmen, kan UWP-appar återställas. När återställningen är gjord kommer det att bete sig som om programmet har installerats igen.

 • Öppna Windows 10 Inställningar (Win + 1) och gå till avsnittet Appar.
 • Välj appen och klicka på länken Avancerade alternativ
 • Bläddra för att hitta avsnittet Återställ, och du har två alternativ.
  • Reparera – det hjälper om appen inte fungerar som den ska. Appens data påverkas inte.
  • Återställ – om alternativet ovan inte hjälper kommer appen att installeras om och återställas till standardinställningarna

Se till att först använda Reparera och sedan alternativet Återställ.

3]Installera om Windows Store-appar

Om återställning och reparation inte fungerar är det bäst att installera om Windows Store-appar. Du måste först avinstallera det, och här kan du använda PowerShell Command, Windows Settings eller 10AppsManager.

När du har gjort det, besök Microsoft Store för att ladda ner och installera den.

När jag klickar på en app stängs den direkt

Om dina appar öppnas när du klickar på den och stängs automatiskt omedelbart, så har antingen installationen blivit skadad eller så stör en tredjepartsprocess dess smidiga funktion. Att reparera appen eller felsöka problemet i Clean Boot State kommer säkert att hjälpa.

läsa: Microsoft Store öppnas inte eller stänger omedelbart efter öppning.

Jag hoppas att inlägget var lätt att följa.

Relaterade Artiklar

Back to top button