Windows 8/10 Desktop Gadgets

Windows 8 Microsoft avgår(Microsoft) från stationära prylar. Istället vill de att utvecklare ska skriva appar i Metro-stil som också kan fästas på höger sida av skärmen, som en pryl. Naturligtvis, om du var nöjd med användningen av prylar i Windows 7 kan du fortsätta att använda dem i Windows 8 och det fungerar ganska bra.

Notera. Microsoft har tagit bort alla prylar från Windows 8.1 och Windows 10. Om du vill ta tillbaka prylarna måste du installera dem med hjälp av ett tredjepartsverktyg. Vi rekommenderar 8GadgetPack. Den är fri från virus, skadlig programvara och spionprogram. Också ett bättre alternativ än prylar är Rainmeter. (Obs! Microsoft har tagit bort alla prylar från Windows 8.1 och Windows 10. Om du vill ha tillbaka prylarna måste du installera dem med hjälp av ett tredjepartsverktyg. Det vi rekommenderar är 8GadgetPack. Det är fritt från virus, skadlig programvara och spionprogram. ett bättre alternativ än prylar är Rainmeter. )

Tyvärr, det officiella prylgalleriet Microsoft för (Microsoft)Windows 8 Nej . Standard i Windows 8(Windows 8) inbyggda 8 gadgets:

Dessa prylar är Kalender(Kalender) , Kolla på(Klocka) , CPU-räknare(CPU-mätare) , Valuta(valuta), Kanaltitlar(Flödesrubriker) , Bildpussel(Bildpussel) , Bildspel(Bildspel) och Väder(Väder). Om du behöver fler prylar kan du hitta dem på Internet, ladda ner och installera dem, men de kan innehålla skadlig programvara eller spionprogram, så var försiktig.

För att installera en stationär gadget i Windows 8 först öppna kontrollpanel,(Kontrollpanelen) och klicka sedan på ” Desktopprylar(Skrivbordsprylar) » .

stationära prylar

Högerklicka sedan på önskad gadget och välj ” Lägg till(Lägg till) ” .

lägga till en gadget

Nu kommer din gadget att visas på höger sida av skärmen, som den var i Windows 7 :

kalender gadget

Ni som har använt Windows 8 kanske undrar vad som händer om du kopplar en app Metro till höger sida av skärmen, och även installera widgeten på skrivbordet? Nåväl, så här skulle det se ut:

widget och app

I huvudsak flyttar Windows 8 widgeten till vänster sida av den fästa appen Metro . Jag trodde att det på något sätt skulle strula och antingen inte visa prylar, eller göra något annat, men som tur var tänkte de på det och du kan se båda samtidigt. Så om du har en bildskärm som stöder någon löjlig upplösning och du har lite extra utrymme kan du köra flera prylar och tjudra appar utan problem. Metro till ditt skrivbord. Njut av!

I Windows 8 går Microsoft bort från stationära prylar. Istället vill de att utvecklare ska skriva Metro-stil arps, som också har möjlighet att dockas till höger sida av skärmen som en gadget. Naturligtvis, om du var nöjd med att använda prylar i Windows 7, kan du fortsätta använda dem i Windows 8 och det fungerar ganska bra.

Tyvärr finns det inget officiellt Microsoft-gadgetgalleri för Windows 8. Som standard finns det 8 gadgets som är inbyggda i Windows 8:

Windows 8-prylar

Dessa prylar är kalender, klocka, CPU-mätare, valuta, flödesrubriker, bildpussel, bildspel och väder. Om du vill ha fler prylar kan du söka efter dem online, ladda ner och installera dem, men de kan innehålla skadlig programvara eller spionprogram, så du måste vara försiktig.

För att installera en stationär gadget i Windows 8, öppna först kontrollpanelen och klicka sedan på Desktopprylar.

stationära prylar

Sedan högerklickar du helt enkelt på den gadget du vill ha och väljer Lägg till.

lägg till gadget

Nu kommer din gadget att visas på höger sida av skärmen som den gjorde i Windows 7:

kalender gadget

För er som har använt Windows 8 ett tag, kanske du undrar vad som händer om du knäpper en Metro-app till höger på skärmen och dessutom har en skrivbordswidget installerad? Nåväl, så här skulle det se ut:

widget och app

I princip flyttar Windows 8 widgeten över till vänster sida av den snappade Metro-appen. Jag trodde att det skulle strula på något sätt och antingen inte visa prylarna eller göra något annat, men som tur var tänkte de på detta och man kan se båda samtidigt. Så om du har en bildskärm som stöder någon löjlig upplösning och du har det extra utrymmet, kan du köra några prylar och fästa Metro-appar till ditt skrivbord utan problem. Njut av!