Windows 365: rundturen av de nya funktionerna som tillkännages av Microsoft

Windows 365 © Microsoft

I augusti förra året lanserade Microsoft sin cloud computing-lösning Windows 365dvs virtualiseringen av din arbetsstation i moln. Nya funktioner kommer snart alltid med syftet att förbättra användarupplevelsen och produktiviteten.

Windows 365 kanske inte har hittat sin publik än, men det betyder inte att upplevelsen är försämrad. Med priserna fortfarande höga (från 28 € per månad), hoppas Microsoft fortfarande att övertyga företag att använda datorer i molnet med dessa nya funktioner som snart kommer att vara tillgängliga huvudsakligen på Windows 11.

Allt mer transparent virtualisering

Microsoft hoppas kunna göra användningen av Windows 365 så enkel och smidig som möjligt för sina användare. Det är i detta perspektiv som starten är en av de förbättrade punkterna: med Windows 365 Boot kommer du att kunna ansluta till din virtualiserade dator direkt på Windows Hello, den allra första anslutningsskärmen som visas när datorn startas. . För närvarande endast tillgänglig på Windows 11, den här funktionen sparar dig från att gå via ett mellanliggande lokalt konto.

En annan nyhet: Windows 365-appen. Där du tidigare var tvungen att ansluta till din virtuella PC via en webbläsare, tillhandahåller Microsoft nu en applikation direkt integrerad i värdoperativsystemet. Tillgänglig i aktivitetsfältet på Windows 11 eller via manipulation av IT-avdelningen på Windows 10, åtkomst till Windows 365 kan göras med två klick.

Den sista punkten som framförs handlar snarare om ergonomi. Det här är Windows 365-switchen som du redan känner till i en annan form. Det är varken mer eller mindre än möjligheten att göra alt + TAB för att navigera mellan värdsystemet och den virtuella PC:n. En betydande ny funktion för att förenkla hybridarbete mellan de två miljöerna.

Offlineversionen fungerar utan internet

Den stora nyheten för Windows 365 kommer utan tvekan att vara möjligheten att arbeta i offlineläge, eller offline, det vill säga utan någon internetuppkoppling. Principen ? Dokumenten som du vill kunna använda offline lagras i cache och synkroniseras sedan om på molnet nästa gång du ansluter online. Detta innebär fortfarande risker när det gäller säkerhet, själva fördelen med molnet är att omlokalisera data, om dessa återvänder till värddatorn i cache, vilket intresse har Windows 365 när det gäller cybersäkerhet?

Om du vill ha mer information om de nya funktionerna i Windows 365, förklarar den här videon allt på 12 minuter:


Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button