Windows 11: Windows-appar som har rätt till omdesign

Windows 11 oktober 2021 start © Windows 11

Sedan tillkännagivandet av Windows 11
vi vet att den nya BEN
kommer att få ett nytt utseende. Frågan är i vilken utsträckning?

Microsoft har inte gjort någon hemlighet av sin önskan att göra ett stort steg mellan Windows 10 och Windows 11. Inte heller har det dolt sin avsikt att gå vidare i successiva steg och implementeringen av de nya funktionerna i Windows 11 kommer inte att vara en enda våg av en magi trollstav.

Läs också:
Att testa Windows 11 i din webbläsare är möjligt (men uppenbarligen inte helt komplett)

Microsoft Anteckningar

Det finns dock ett stort antal applikationer som snabbt bör ändra sitt gränssnitt, även deras funktionalitet… om de inte redan har gjort det sedan den första bygger distribueras av Microsoft.

Windows 11 Anteckningar © Windows Senaste

Sålunda, under sitt första event tillägnat Windows 11 – den 24 juni – illustrerade Microsoft snabbt ett nytt anteckningsblock med stöd för menyer mer än inspirerat av det som finns i framför allt Office-paketet.

Styrsystemet och ikonerna har designats om/omdesignats och givetvis har ett nytt typsnitt kommit för att homogenisera helheten. Enligt användarens allmänna åsikt är det hela mer tilltalande för ögat, mer läsbart och håller sig närmare resten av Windows 11-gränssnittet.

Läs också:
Star11, det nya Stardock-verktyget för att anpassa Windows 11-menyn

Foton app

Mycket mindre, ändringarna som gjorts i Photos-applikationen, mycket populär bland användare, är framför allt en möjlighet till en “liten ansiktslyftning”. Återigen är det främst den visuella anpassningen av kontrollerna med resten av Windows 11-gränssnittet som står på agendan.

Windows 11-bilder © Windows Senaste

Det verkar dock tydligt att Microsoft också har introducerat en slags “flytande” meny som kommer att samla några av de mest använda redigeringsfunktionerna som beskärning eller bildrotation för att göra den mer direkt tillgänglig.

Läs också:
Windows 11: Dev-versionen kommer att bli instabil, det är dags att flytta till Beta

Ljudinspelare

Förmodligen en av de mest anekdotiska förändringarna som för närvarande har setts – men vi är fortfarande långt från den officiella versionen av Windows 11 – Microsoft har påpekat att ljudinspelaren kommer att utnyttja nya kontroller, via WinUI 2.6.

Windows 11 Audio Recorder © Windows Senaste

Detta är dock inte den enda modifieringen som redan har identifierats eftersom den vänstra panelen har reviderats för att förbättra pekhanteringen av saken. Dessutom kan programvaran nu visa ljudvågor från inspelade filer.

Läs också:
Windows 11: Microsoft hävdar att de inte har kopierat Apple och att designen inte kommer att påverka prestandan

Oundviklig kalkylator

Vi har ingen exakt statistik, men det är ett säkert kort att Windows-kalkylatorn är en av de mest använda tillbehören. Med Windows 11 kommer det främst att handla om en grafisk översyn för att föra den närmare denna berömda flytande design som Microsoft generaliserar.

Windows 11-kalkylator © Windows Senaste

Det talas också om att koda om verktyget i C # och användningen av WinUI 2.6 med i synnerhet dessa berömda rundade kanter och stöd för mörkt läge.

Läs också:
Ladda ner de första officiella ISO:erna för Windows 11

skärmdumpverktyg

Låt oss fortsätta med de applikationer som förmodligen är de minst emblematiska för Windows-systemet, men som ändå är väldigt praktiska. Microsoft arbetar verkligen med att göra om skärmdumpverktyget, men var inte rädd, inget banbrytande.

Windows 11 Klippverktyg © Windows Senaste

Förändringen är fortfarande viktig eftersom tanken nu är att kombinera den med Snip & Sketch-verktyget för att ha en enda applikation för att hantera infångningen av kompletta skärmar, fördefinierade delar eller fria formulär genom att auktorisera vissa hanteringsalternativ lite mer omfattande än i det förflutna. Allt detta in flytande designdet säger sig självt !

Läs också:
Windows 11: Microsoft uppdaterar Mail, Calendar och skärmdumpsverktyg för testare

Klocka och fokussessioner

Eftersom vi försöker rita en relativt komplett bild av ändringarna som gjorts av viktiga Windows-tillbehör, kunde vi inte förbise klockan och dess små extrafunktioner.

Windows 11-klocka © Windows Senaste

Tanken här är framför allt att integrera Spotifiy och Focus Sessions i denna klockfunktion. Kom ihåg att Focus Sessions bör tillåta dig att sätta upp fördelaktiga pauser i ditt arbete och samarbetet med Spotifiy behöver förmodligen inte några ytterligare detaljer.

Läs också:
Windows 11 erbjuder dig att vara produktiv med Focus Session, som integrerar Spotify

Mail och kalender

Då är det för tillfället det fackliga minimum som Microsoft föreslår oss. Emellertid är applikationerna Mail och Kalender förmodligen de mest använda dagligen, men redigeraren är inte särskilt vanföreställningar.

Windows 11 Mail © Windows Senaste

I verkligheten, förutom att integrera med mörkt läge och speciellt med flytande design med allt vad det innebär i form av rundade kanter är det absolut noll. Men vi har fortfarande tid att se några nya saker komma ut.

Läs också:
Microsoft Paint för Windows 11 presenteras i bilder

Microsoft Paint

Låt oss avsluta med en av de applikationer som verkade mest triviala för oss och ändå släppte lös passioner när Microsoft pratade om att ta bort det: MS Paint.

Windows 11 Paint 1 © Windows Senaste

Logiskt, för att tillfredsställa sitt stora community, har Microsoft därför beslutat att granska många detaljer. Naturligtvis kommer den flytande designen att finnas där så att vi inte kan skylla på Windows 11 för bristen på visuell koherens – en kritik som länge riktats mot dess föregångare.

En kraftigt omdesignad meny kommer också att finnas “på menyn”, utan ordlek, och mörkt läge kommer nu att integreras sömlöst. För ägare av pekskärmar kommer nya handkontrollfunktioner att inkluderas.

Windows 11 Paint 2 © Windows Senaste

Vi kommer också att dra nytta av nya alternativ för att bättre hantera valet av färger eller penselinställningar så att Paint blir ett betydligt mer kraftfullt och ergonomiskt verktyg. Äntligen kommer nya knappar att finnas där för att förenkla vissa operationer.

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button