Windows 11: vilka är minimikraven för Android-appar?

windows 11 android © Microsoft

Tillkännages vid lanseringen av Windows 11, Android-appar var en efterlängtad funktion. Redmond-jätten har äntligen infriat sitt löfte (åtminstone i USA), men inte alla kommer att kunna njuta av det.

Microsoft har verkligen avslöjat minimikonfigurationerna för att köra Android-appar på Windows 11 och lika mycket att säga att det kommer att kräva en bra PC.

Minsta konfigurationer avslöjade

Efter långa månader av väntan höll Microsoft sitt löfte. Sedan den senaste uppdateringen av operativsystemet är det äntligen möjligt att köra Android-applikationer på PC. För att göra detta måste användare installera Amazon Appstore (för närvarande i förhandsvisning) för att sedan kunna bläddra i dess bibliotek med mer än 1 000 spel och applikationer och installera de titlar de vill prova. Applikationer startas sedan i fönsterläge som alla andra program.

Förutom att inte alla konfigurationer är kompatibla med den här nya funktionen. Även här håller Microsoft ett öga på kornet och även om en PC klarar av att stödja Windows 11 kanske den inte är tillräckligt kraftfull för att stödja Android-applikationer, som lovar att vara särskilt giriga. Redmond-företaget har verkligen publicerat följande minsta rekommenderade konfigurationer:

  • Processor: 8:e generationens Intel Core i3 / AMD Ryzen 3000 / Qualcomm Snapdragon 8c

  • RAM: 8 GB / 16 GB rekommenderas

  • Lagringstyp: SSD

  • Arkitektur: x64 eller ARM64

Android-appar kommer att vara giriga

För att köra Android-applikationer behöver du därför annan hårdvara än nybörjar. Microsoft kräver verkligen minst 8 GB RAM-minne för att dra nytta av dem, mot 4 GB för Windows 11. Och detta är bara ett minimum, då det rekommenderade RAM-minnet ökar till 16 GB för att köra dem med mer kraft. På processorsidan kommer de mest uppmärksamma att ha märkt avsaknaden av andra generationens AMD Ryzen, med undantag för Ryzen 2000 APU:er som är nyare och teoretiskt mer kraftfulla.

Installation av en SSD krävs också, även om Microsoft inte anger vilken typ. Vi föreställer oss att en SATA III eller en NVMe kommer att göra susen. Redmond-företaget indikerar också att det absolut kommer att kräva ett Amazon-konto och att virtualisering måste aktiveras för att tillåta stöd för Windows Subsystem på Android (WSA). För att ta reda på hur, gå till den här adressen.

Windows 11

Att ladda ned

Läs meddelandet


8

Windows 11

  • Grafisk omdesign av det framgångsrika gränssnittet
  • Förbättrad snap
  • Effektiva ankargrupper

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtidens Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtidens Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button