Windows 11: verktyget för att kontrollera din dators kompatibilitet online igen

Windows 11 clubic © clubic.com

Goda nyheter för medlemmar av Windows Insider, PC-appen Hälsokontrollför att bedöma om din dator uppfyller de standarder som krävs för att uppgradera till Windows 11är tillgänglig igen.

Redmond-företagets verktyg, som ursprungligen drogs tillbaka på grund av rapporter om fel, är återigen tillgängligt för nedladdning.

Läs också:
Windows 11: “gamla” datorer kommer att kunna dra nytta av det men utan garanterade uppdateringar

PC Health Check, ett enkelt sätt att förutse en uppgradering till Windows 11

För insiders som vill veta om deras nuvarande enhet är kompatibel med det kommande operativsystemet Windows 11, är PC Health Check-appen återigen tillgänglig för nedladdning. Efter några dagars borttagning på grund av rapporterade buggar kan detta verktyg installeras på din dator igen. För att uppnå detta, allt du behöver göra är att gå till Inställningar, klicka sedan på System och slutligen Om.

För de som inte är med i Windows Insider-programmet måste du fortfarande vänta. Du kan punkt för punkt kontrollera att din dator stämmer in på Microsofts förväntningar.

Windows Health Check Tool © Microsoft

Som en påminnelse, här är de minsta konfigurationerna: en 64-bitars processor på 1 GHz med minst två kärnor, 4 GB RAM, 64 GB lagring, en UEFI-kompatibel säker start, en version 2.0 av Trusted Platform Module ( TPM), DirectX 12 / WDDM 2.x-kompatibel grafik och en 9″ HD-skärm (minst 720p upplösning).

Microsoft har också meddelat att datorer utrustade med processorer som 8:e generationens Intel eller AMDs Ryzen 2000-serie (och nyare) i slutändan inte kommer att vara de enda som stöds. Intel Xeon W-seriens processorer, liksom Intel Core X-serien och i7-7820HQ kommer också att vara kompatibla med företagets nya operativsystem.

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button