Windows 11: Steam och Epic-spel integrerade i Microsoft Store?!

Windows 11 Store © Microsoft

En butik med en ny formel som försöker öppna upp avsevärt för annat innehåll.

Sedan Microsofts formalisering av Windows 11 är en av nyckeldelarna i utgivarens kommunikation den berömda Windows Store, som måste göras om i stor utsträckning för att bli mer attraktiv.

Läs också:
Windows 11: är din dator tillräckligt ny? Konsultera minimikonfigurationerna

En viss anda av öppenhet

Det har redan pratats om att öppna upp för Android-applikationer via teknik Intel Bridgemen Microsoft verkar vilja gå mycket längre, och till våra kollegor på GränsenPanos Panay, Chief Product Officer på Microsoft, verkade inte ha någon gräns för framtida partners.

Det betyder såklart att om andra vill komma till vår Butik så är de välkomna. Faktum är att de till och med uppmuntras att komma, och det är därför vi inför denna nya politik. »

Panos Panay riktar sig helt klart till plattformar som Steam eller Epic Games Store. Under åren har Steam blivit en stor butik på Windows, och Panay verkar föreställa sig en Windows Store där användare skulle hitta den applikation de vill ha, oavsett var den har sitt ursprung.

Jag vill verkligen att du ska kunna gå till butiken och skriva appen där och få den app du vill ha slutligen specificerar Panos Panay.

Läs också:
Windows 11: Microsoft tar ingen provision på appar… bara på spel

Och de andra, vad säger de?

I princip har denna idylliska syn på saker uppenbarligen något att förföra. Vilken PC-användare har inte kritiserat spridningen av butiker, plattformar och dedikerade applikationer, medan bredvid tungviktarna har varje videospelsutgivare sin egen lösning?

Problem, förslaget från Panos Panay har för närvarande hela den enda avsiktsförklaringen utan tydligt förslag bakom. Kom ihåg att för bara några dagar sedan förklarade Microsoft att det inte skulle ta någon provision om en utvecklare bestämde sig för att använda sitt eget betalningssystem i en applikation.

Ett intressant uttalande med ett anmärkningsvärt undantag: videospel, och detta, medan Microsoft just hade meddelat en minskning, men inte en radering, av sina provisioner på videospel från 30 till 12 % från 1eh augusti. Ett uttalande som satte press på Steam, precis.

Svårt att föreställa sig reaktionen från initiativtagarna av plattformar som Steam eller Epic Games Store, särskilt eftersom vi inte känner till den metod som Microsoft har tänkt sig. Kommer han att välja en lösning som för Android-appar listade från Amazon Appstore, och därför värd på en extern plattform? Mysteriet förblir intakt.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button