Windows 11: Skype åt sidan, team på agendan?

skype banner gb

Enligt den läckta versionen av Windows 11
Skype kommer inte längre att vara förinstallerat på operativsystemet.

Denna borttagning skulle vara till förmån för Teams, som skulle vara bättre integrerad med Windows.

Läs också:
Windows 11: vad kan man förvänta sig av Microsofts event den 24 juni och hur ser man det?

Äntligen slutet på Skype?

Vi kan inte säga att Microsoft inte har gjort allt för att Skype ska överleva så länge som möjligt, även om många användare redan hade gått till andra plattformar för att kommunicera med varandra. Förutom förinstallationen av programvaran på Windows 10, hade operativsystemet förskönats med en “Möt nu”-knapp, som dök upp i aktivitetsfältet under en obligatorisk säkerhetsuppdatering 2020. Denna knapp låter dig initiera och gå med i samtal på Skype utan att behöva registrera eller ladda ner något extra.

Det verkar dock som att bolaget överger sitt stöd för ansökan, eftersom enl Windows Senaste, Skype är inte längre förinstallerat på Windows 11, åtminstone enligt vad som kan ses på den läckta versionen. “Möt nu”-knappen skulle också ha försvunnit från aktivitetsfältet.

Läs också:
Den nya Microsoft Store, avsedd för Windows 11, kommer att presenteras den 24 juni

Lag ställs på framsidan av scenen

Detta betyder dock inte att Microsoft avstår från att integrera någon form av kommunikation på Windows. Denna borttagning skulle vara till förmån för Teams, enligt vad som hittades i Windows 11. I stället för “Möt nu” kan en funktion som heter “Möt och chatt” dyka upp och tillåta användare att lättare komma åt sina Teams chattar och onlinemöten. En logisk ersättare med tanke på Microsofts senaste push för att få Teams adopterade av individer efter att ha fokuserat främst på affärssidan.

För tillfället vet vi ännu inte exakt hur den här funktionen kommer att fungera, men vi kommer säkert att veta mer imorgon, under Microsofts konferens för att officiellt presentera Windows 11.

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button