Windows 11: precis som på Xbox kommer spel äntligen att dra nytta av DirectStorage

Microsoft Windows DirectStorage © Microsoft

Den senaste versionen av operativ system från Microsoft, Windows 11kommer att kunna dra fördel av DirectStorage-tekniken.

DirectStorage, som ursprungligen lanserades på Xbox Series X, har varit under utveckling för Windows i flera månader. API:et finns nu tillgängligt på PC i en offentlig version.

DirectStorage? Det vill säga?

Liksom vilken “senare” teknik som helst, eller åtminstone nyligen integrerad i en konsumentprodukt, är det inte alltid lätt att förstå det utan att ha kunnat läsa några förklaringar. Du bör därför veta att DirectStorage är ett API som tillåter spel att skapa direkt åtkomst mellan lagringen och grafikkortet utan att gå igenom processorn. Spelet frigör sig därför från ett steg för att ladda de olika tillgångarna det behöver för att fungera korrekt ännu snabbare och laddningstiderna är kortare.

Naturligtvis kan inte alla datorer dra nytta av detta. Det finns två stora materiella begränsningar, och inte minst. Den första gäller det heliga grafikkortet: endast modeller som är kompatibla med DirectX 12 Ultimate API kommer att kunna dra fördel av DirectStorage. Sammanfattningsvis behöver du åtminstone en NVIDIA GeForce RTX 3000 eller 2000, eller en AMD Radeon RX 6000. Den andra begränsningen, som ändå är mer tillgänglig, hänvisar till lagringen av din maskin. Det är absolut nödvändigt att ha en NVMe SSD på minst 1 TB. Sammanfattningsvis, för att gå snabbare måste din PC redan gå väldigt snabbt.

Finns på PC, men inte helt än

Trots den aviserade tillgängligheten på PC kommer DirectStorage till oss tills vidare med en arm i gips. En funktion saknas, men ändå väldigt viktig för tekniken: GPU-dekompressionsaccelerationsmotorn saknar för närvarande prenumeranter.

Denna funktion är tänkt att göra det lättare för grafikkort att dekomprimera resurser på disken; utan det kommer det därför alltid att finnas ett obligatoriskt steg av processorn. Däri ligger oron, eftersom DirectStorage baserar hela sin verksamhet på att frigöra denna kommunikation med CPU:n. Enligt Microsoft är dekompressionen i fråga ” Nästa steg av sin färdplan.

Om samma ämne:
Windows 11: en förväntad ökning av prestanda tack vare Efficiency Mode

Källor: TechPowerUp, Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button