Windows 11 på en smartphone? Det blir nickel!


Windows 11 fortsätt prata om honom. En utvecklare försökte installera Microsofts operativsystem på en smartphone. Och han lyckades!

Med många gränssnittselement från Windows 10X, en version av operativsystemet designad för enheter och konfigurationer med flera skärmar eller för pekanvändning tack vare surfplatta-läge, rymmer Windows 11 logiskt många formfaktor samt skärmstorlekar och förhållanden.

Läs också:
Windows 11 tillgänglig för nedladdning nästa vecka, för insiders

Windows 11 på en… Lumia 950 XL!

För vetenskapen ville Gustave Monce, en utvecklare, veta vad Windows 11 kan ge på en mobil, i det här fallet en Microsoft Lumia 950 XL som släpptes 2015 och som inte har marknadsförts sedan 2017. För detta sammanställde han en ARM-version av Windows 11 med UUP-bilder.

Och förvånad! Windows 11 fungerar ganska bra på enheten. Gränssnittet anpassar sig väl till smarttelefonens visningskapacitet och pekfunktionen stöds. “Start”-menyn öppnas normalt, det är möjligt att navigera i filutforskaren och i inställningarna för att komma åt det nya åtgärdscentret som ersätter meddelandepanelen…

Läs också:
Windows 11, förvirring: Microsoft drar tillbaka sitt testverktyg och återgår till de nödvändiga konfigurationerna

Förbigå Windows 11 minimikrav

Som en påminnelse är Windows 11 tillgängligt för insiders på maskiner utrustade med en Intel, AMD eller Qualcomm Snapdragon (ARM)-processor. Vi noterar ändå att Lumia 950 XL inte alls uppfyller minimikraven som kommunicerats av Microsoft för Windows 11. Till exempel är smarttelefonen utrustad med en 5,7-tumsskärm medan Windows 11 inte är tänkt att stödja enheter med en panel mindre än 9 tum.

Det verkar som om den minimikonfiguration som tillkännages för Windows 11 främst gäller produkter som marknadsförs direkt av tredjepartstillverkare och som vill förinstallera operativsystemet på de maskiner de säljer.

Gamla enheter, som vid första anblicken inte är kompatibla, kommer att kunna köra Windows 11. Det kan dock vara nödvändigt att gå via ett annat sätt än Windows Update för att installera det. Och kvaliteten på användarupplevelsen kan naturligtvis inte garanteras. Vi ser också i videon att Lumia 950 XL inte är särskilt lyhörd.

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button