Windows 11 på en dator som inte stöds kommer bokstavligen att be dig att gå med på att “välja bort uppdateringar”

Windows 11 clubic © clubic.com

Om din dator inte officiellt stöds av Windows 11
oavsett om det är på grund av dess CPU eller av annan anledning, måste du gå med på att avstå från uppdateringarna och garantin för din enhet i händelse av att du vill installera den nya versionen av operativsystemet.

Microsoft har nyligen gjort sitt PC Health Check-verktyg tillgängligt igen för alla användare, vilket låter dig veta om din dator är utrustad för att installera Windows 11 eller inte. Och vissa konfigurationer som verkar kraftfulla nog på papperet är fortfarande indikerade som “inte stöds” för rätt funktion för nästa version av operativsystemet.

Läs också:
Windows 11: appen för att ta reda på om din dator är kompatibel är tillbaka

En CPU som är för gammal, till och med fortfarande kraftfull, stöds inte av Windows 11

Detta är erfarenheten av en journalist från Gränsen, vars Intel Core i7-7700K CPU, visserligen några år gammal nu men fortfarande effektiv, anges som inte kompatibel av applikationen. Media rapporterar att det fortfarande var möjligt att installera Windows 11 på den aktuella datorn och att operativsystemet verkar fungera perfekt på denna maskin.

Ett varningsmeddelande visas fortfarande under konfigurationen av Windows 11. Microsoft anger att installation av Windows 11 på den här datorn inte rekommenderas och att kompatibilitetsproblem kan uppstå.

Uppdatering för Windows 11 © The Verge

Läs också:
Windows 11: att flytta eller inte flytta aktivitetsfältet, det är frågan (den mest ställda av användarna)

Inga uppdateringar och förlust av garanti

Men framförallt får vi veta att datorn anses vara “ej stödd” och att den därmed kommer att berövas uppdateringar. Det är ännu inte klart om detta meddelande endast gäller uppdateringar via Windows Update eller även de som kan installeras manuellt. När allt kommer omkring, om det går att forcera installationen av Windows 11 utan alltför stor ansträngning, kommer det utan tvekan att finnas en lösning för att också dra nytta av patchar och uppdateringar.

Microsoft påminner i förbigående om att eventuell skada som åsamkas en PC som kör Windows 11 som anses vara inkompatibel med operativsystemet inte kan täckas av tillverkarens garanti. Användaren uppmanas att klicka på en “Acceptera”-knapp för att markera att han har förstått och godkänner dessa villkor.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button