Windows 11: Microsoft testar en praktisk funktion för dina Xbox-kontroller

Xbox Game Bar Windows 11 © Microsoft

I testning nu för medlemmar av Windows Insider-programmet, en funktion centrerad på videospel och xbox-kontroller landade precis på Windows 11.

En välkommen förbättring av Xbox Game Bar.

Windows 11 vill göra livet enklare för spelare

För närvarande, om du trycker på Xbox-knappen på din Xbox-kontroll överläggs Xbox Game Bar-gränssnittet och dess många widgets (vänlista, volymkontroll, prestanda, incheckningsverktyg, prestationer, etc.). Praktiskt när du redan är i spelet, men inte lika användbart när du fortfarande är på skrivbordet. Detta kommer snart att ändras.

På Windows 11 i alla fall, eftersom ett förhandstest via en ny build är tillgängligt på OS för Windows Insider-medlemmar. Om du från och med nu trycker på Xbox-knappen på din Xbox-kontroll utanför spelet (endast Series, eller även One och 360?) visas en banner som består av genvägar till de tre senaste spelen som lanserats och de installerade nedladdningsplattformarna (Steam, Xbox, EA, etc.) av användaren. Att trycka på knappen i spelet behåller det vanliga beteendet.

Om du vill testa den här funktionen finns stegen att följa i länken nedan.

Om samma ämne:
Steam Deck OS på din PC? Det är möjligt med HoloISO

Källa: Microsoft

Vilka är de bästa PC- och konsolkontrollerna? 2022 jämförelse

Vilken är den bästa kontrollern för spel på PC eller konsol? Oavsett om du är en spelare på hemmakonsoler eller på en PC, är vissa spel designade för att användas med en handkontroll (gamepad), eller är helt enkelt mer bekväma på handkontrollen. Det finns en mängd av dem för alla budgetar och spelarprofiler. I den här jämförelsen granskar vi de bästa modellerna för tillfället som vi rekommenderar dig för att bli en proffsspelare utan svårighet.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button