Windows 11: Microsoft Store kommer att vara värd för Epic Games Store och Amazon AppStore

Microsoft Store Windows 11 © Microsoft

Lanseringen av Windows 11
startar den 5 oktober och med den kommer den nya versionen av Microsoft Store, mer tillgänglig och mer tillhandahållen. Det kommer särskilt inom några månader att vara värd för sina första tredjepartsapplikationsbutiker, i spetsen för Amazon AppStore och Epic Games Store.

Ingen provision kommer att betalas för tredjepartsbutiker så länge de använder sitt eget onlinebetalningssystem.

Läs också:
Windows 11: hur får man ISO att utföra en ren installation?

Av persienner i affären

Nyheten kanske inte tilltalar alla, eftersom Microsoft Store kommer att ytterligare öka raden av befintliga appbutiker. Detta beslut från Microsofts sida är en del av företagets önskan att rätta till felet i Windows Store (som sedan dess har bytt namn) genom att erbjuda så många människor som möjligt en öppen och lättanvänd plattform för PC (spel). , verktyg, applikationer etc.).

De olika applikationsbutikerna som är integrerade i Microsoft Store kommer också att kunna använda sina egna betalningssystem och kommer då inte ha ett öre att betala till företaget på sin inkomst. Men om framtida applikationsbutiker skulle ansluta sig till Microsoft Store genom att välja att använda Microsofts betalningssystem, skulle de behöva betala den amerikanska jätten 15 % av försäljningsbeloppet som registrerats i deras butik.

För spel kommer operationen att vara annorlunda: utvecklarna som finns på Microsoft Store kommer fortfarande att behöva betala sin del, men revideras kraftigt nedåt sedan 1eh i augusti förra året: 12 % av intäkterna ska nu doneras till Microsoft mot 30 % tidigare.

Enligt Giorgio Sardo, general manager för Microsoft Store: “Precis som alla andra appar kommer appbutiker från tredje part att ha sin produktsida med alla detaljer – som kan hittas via sökfältet eller genom att surfa – så att användare enkelt kan hitta och installera dem med samma tillförsikt som alla andra appar i Microsoft Store. Det är roligt att notera att Epic Games Store nyligen har erbjudit möjligheten att ladda ner Spotify, precis som Microsoft Store. I själva verket borde det alltså vara möjligt att: ladda ner Epic via Microsoft store, starta Epic-applikationen och ladda ner Spotify-applikationen där.

Läs också:
Windows 11: PowerToys kommer att ha sin plats i Microsoft Store

Åtgärda Windows Store-fel

Microsoft Store-versionen Windows 10 var ett stort misslyckande, du behöver bara öppna den för att se syndafloden av dåliga betyg som ges till de olika applikationerna som erbjuds (inklusive Instagram, Netflix eller Messenger), felet av ganska kaotisk hantering av detta utrymme. Även Microsoft har för avsikt att bli förlåten och har beslutat att ge en stor polering till sin applikationsbutik.

Vid lanseringen den 5 oktober med Windows 11 kommer vi därför att upptäcka en Microsoft Store som är mer förfinad, mer tillåtande och trevligare att navigera i, med mer kontrollerade applikationer tillgängliga för användarna. Det kommer att vara möjligt att ladda ner Discord, Zoom, VLC, TeamViewer, LibreOffice, Reddit, TikTok eller till och med Tumblr, såväl som alternativa webbläsare som Opera och Yandex Brower, Microsoft har tagit bort skyldigheten att använda renderingsmotorn för edge.

Slutligen, notera att företaget har tecknat ett partnerskap med Amazon och Intel för att erbjuda nedladdningsbara Android-applikationer som är kompatibla med Windows 11 med Intel Bridge-teknik. Vackra framtidsutsikter, som borde få dig att glömma den gamla versionen av Microsoft Store… Åtminstone hoppas vi det.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button