Windows 11: Microsoft presenterar sitt nya skärmdumpsverktyg

Windows 11 © Microsoft

I en nyligen tweet delade Panos Panay, Windows Product Manager på Microsoft, en kort video som visar upp ett nytt skärmdumpsverktyg. Detta verktyg kommer att finnas på Windows 11
som är planerad att släppas senare i år.

Med anledning av den kommande releasen av sitt framtida operativsystem har Redmond-företaget granskat sitt Screen Capture-verktyg och har särskilt slagit samman dess funktionalitet med den för ett annat verktyg, Screen Capture och Sketch.

Läs också:
Windows 11: Microsoft hävdar att de inte har kopierat Apple och att designen inte kommer att påverka prestandan

Ett verktyg som kombinerar två gamla verktyg

Det har gått ett tag sedan Snipping Tool tillkännagav sitt förestående drag. I Windows 10 samsades verktyget med Snipping and Sketching, ett mer avancerat verktyg tillgängligt via genvägen Windows + Shift + S. Det senare gjorde det särskilt möjligt att fånga ett fönster, en bild eller ett område och kommentera det.

Microsofts nya skärmdumpsgränssnitt kombinerar dessa två gamla verktyg. Det inkluderar särskilt:

  • Ett flytande gränssnitt, granskat och korrigerat. Det låter dig göra rektangulära eller fria bilder.

  • En retarder.

  • Ett redigeringsfönster som tillåter anteckningar av fångsten.

  • Möjligheten att klistra in bilder direkt i en mapp utan att behöva spara dem via en editor (Paint-typ).

Människor som har registrerat sig för Microsofts insiderprogram bör snabbt kunna testa den här nya funktionen i betaversionen av Windows 11. Dessutom, med Panos Panay-videon med ikonerna för flera andra programvaror, kommer nya tillkännagivanden sannolikt att komma. följande veckor.

Den bästa gratis programvaran för skärmdumpning

I den digitala tidsåldern har det blivit en vanlig gest att dela vad som händer på din skärm. Dessutom har hälsorestriktioner och distansarbete infört nya begränsningar när det gäller kommunikation, och som sådan är skärmdumpning ett utmärkt sätt att optimera fjärrutbyten.
Läs mer

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button