Windows 11 hoppar direkt till Android 12L för att köra appar

Android 12 © sdx15 / Shutterstock.com

Microsoft har meddelat en uppdatering för sitt Windows-undersystem för Android på Windows 11med flera förbättringar inklusive bytet till Android 12.1.

För närvarande är den här uppdateringen begränsad till insiders i Dev Channel.

Förbättrad Windows-integration

Windows-undersystemet för Android, som låter dig köra Android-applikationer på din Windows-dator, fortsätter att förbättras. I ett blogginlägg tillkännagav Microsoft en stor ny uppdatering för programmet, reserverad för programutvecklingskanalen Insider för tillfället.

Bland de nya funktionerna, en komplett omdesign av appen Windows Subsystem Settings för Android, som hjälper till att göra användarupplevelsen trevligare, tack vare förbättrad navigering och en bättre presentation av inställningarna. Nya funktioner kommer, såsom möjligheten att granska alla diagnostiska data som samlas in av programvaran. Nya konfigurationsalternativ finns tillgängliga, som låter dig tvinga applikationer att inte ändra storlek eller aktivera svepningen med riktningspilarna.

Applikationer som startas med hjälp av delsystemet kommer i allmänhet att integreras bättre med Windows. Det kommer att vara möjligt att med en blick se vilka applikationer som för närvarande lanseras som använder webbkameran, mikrofonen eller till och med geolokalisering i aktivitetsfältet och när din dator kommer ur vänteläge kommer applikationerna att återupptas där de slutade. stäng av istället för att starta om. En annan förbättring, Android Toasts, dessa små popup-fönster som visas på skärmen på din smartphone när du utför en åtgärd som att skicka ett meddelande eller ändra volymen, kommer att presenteras i form av Windows-aviseringar. Slutligen förbättrar den här uppdateringen stödet för webbkameror, tangentbord och mus i applikationer.

En uppdatering fortfarande instabil

Men meddelandet som får folk att prata är bytet till Android 12.1, även kallat Android 12L. Denna nya version av Googles operativsystem introducerades officiellt i mars förra året för Pixel-smarttelefoner och syftar till att förbättra Android-upplevelsen på surfplattor och hopfällbara smartphones. Det är inte konstigt att Windows Subsystem för Android försöker använda det snabbt eftersom Android 12L ska göra det roligare att använda på den stora skärmen, vilket säkerligen kommer att gynna PC-användare.

Det är heller ingen överraskning att Microsoft släpper den här uppdateringen endast för Insider-användare och endast på dev-kanalen, eftersom den inte är riktigt där än. Företaget säger att appar som tidigare fungerade kanske inte startar efter uppdateringen, och att det ” arbeta med [ses] partner för att lösa dessa problem så snart som möjligt “.

Om du vill uppleva dessa nya funktioner måste du registrera dig för Insider-programmet och ladda ner uppdateringen 2204.40000.15.0. Observera att Microsoft rekommenderar att endast användare med stark teknisk kunskap installerar uppdateringar från utvecklarkanalen.

Om samma ämne:
Google Play-uppdateringen låter dig njuta av Android 13-funktioner på äldre versioner av operativsystemet

Källor: Gränsen, Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button