Windows 11 förhandsvisning 25120: interaktivt skrivbord och ARM64-kompatibilitet

tangentbordstangent för windows 11 logotyp

Microsoft börjar utvecklingen av nästa stora version av Windows 11som inte förväntas komma före 2023.

Även om arbetet verkar nästan slutfört för Windows 11 22H2, med en RTM-version som kan komma den 24 maj, arbetar Microsofts ingenjörer redan hårt inför nästa revision av operativsystemet.

Ett sökfält placerat i hjärtat av skrivbordet för att spara några sekunder med varje begäran

Det är på Dev-kanalen som utgivarens utvecklare har skickat en ny version till sina registrerade användare, numrerad 25120, som redan ger några nya experimentella funktioner som kan ta sig in i Windows 11.

Den verkliga nyheten med denna version är utseendet på ett interaktivt skrivbord. Microsoft skulle verkligen försöka tillhandahålla fler element som kan användas direkt av användaren utan att behöva gå igenom en meny eller ett program.

Exemplet som ges av Microsoft här är ett sökfält, placerat direkt överst på skrivbordet och snabbt tillgängligt för att ange en fråga. Resultaten visas sedan i Microsoft Edge, även om användaren har valt en annan standardwebbläsare.

Windows 11 25120 Sökfält © © Microsoft

Det här alternativet kan inaktiveras i systeminställningarna om användaren någonsin inte vill ha widgets på sitt skrivbord.

Vissa under huven förbättringar för ARM-processorer

Utgivningsnoterna indikerar också att denna version nu är kompatibel med datorer utrustade med ARM-processorer, som kan uppdatera sin maskin till denna version 25120. ISO-filer har också släppts av Microsoft för att uppnå en ” ren installation av hans system.

Bygget ger också några förbättringar som lösningen av ett problem med att visa Wi-Fi-nätverk från snabbinställningarna eller något annat som kan krascha spel med ett anti-fusksystem.

Utvecklingen kommer att fortsätta under hela 2022 och vi kommer att behöva vänta många månader till för att ta reda på om detta interaktiva skrivbord kommer att vara en av de stora nya funktionerna i Windows 11 Sun Valley 3, som bör erbjudas till allmänheten under år 2023.

Windows 11

Att ladda ned

Läs meddelandet


8

Windows 11

  • Grafisk omdesign av det framgångsrika gränssnittet
  • Förbättrad snap
  • Effektiva ankargrupper

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtiden för Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtidens Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button