Windows 11: en ny byggnad utan den klassiska Start-menyn

Windows 11 clubic © clubic.com

Den senaste uppdateringen av Windows 11
, build 22000.65, introducerar några små förbättringar och buggfixar. Å andra sidan tar det bort möjligheten att återställa Start-menyn från Windows 10
.

En av de största förändringarna i det nya Windows-operativsystemet är Start-menyn. I tidigare versioner av Windows 11 räckte det med att ta en snabb titt i registret för att hitta den gamla versionen.

Läs också:
Windows 11: sökfältet är tillbaka i den senaste förhandsvisningen

Ett anpassningsalternativ mindre

En lösning för att återföra Windows 10 Start-menyn till Windows 11 upptäcktes för flera dagar sedan. För att uppnå detta var användarna tvungna att skapa en DWORD (32-bitars) registernyckel som heter ” Start_ShowClassicMode ” belägen i ” HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced »ställ sedan in värdet till 1.

Microsoft har inte kommenterat denna senaste borttagning. Det måste sägas att den nya Start-menyn går långt utöver den enkla grafiska översynen och utgör ett nytt tillvägagångssätt för företaget. Många element har lånats från Windows 10X.

Som standard i Windows 11 är ikonerna såväl som den nya menyn centrerade i aktivitetsfältet. Lyckligtvis är det alltid möjligt att byta dem till vänster sida av den senare (som på Windows 10). I framtiden bör anpassningsprogramvara se dagens ljus, vilket var fallet för den (redan kontroversiella) Start-menyn i Windows 8 och Windows 10. Vi tänker särskilt på det utmärkta Classic Shell .

Källa: tomshardware

Relaterade Artiklar

Back to top button