Windows 11: du kan enkelt installera Linux via… Microsoft Store

Windows 11 clubic © clubic.com

Microsoft har meddelat ankomsten av en version förhandsvisning en Windows Subsystem for Linux (WSL)-applikation i Microsoft Store för användare av Windows 11
.

Detta nya sätt att installera WSL kommer att möjliggöra mer regelbundna och snabbare uppdateringar.

Enklare installation och uppdateringar

Fram till nu har installation och uppdatering av WSL varit en lite tråkig process. Flera funktioner måste aktiveras vilket krävde en omstart av datorn och inmatning av flera kommandon på PowerShell. Processen hade underlättats med införandet av kommandot wsl –installera, som automatiskt aktiverade alla nödvändiga valfria komponenter och laddade ner den valfria Linux-distributionen. Uppdatering av WSL krävde dock att hela operativsystemet uppdaterades, och att testa nya funktioner innan de släpptes krävde att man registrerade sig för Insider-programmet.

Microsoft har beslutat att göra installationen och uppdateringarna ännu enklare genom att lägga till WSL som en app i Microsoft Store på Windows 11. har lagts till, men att introducera den som en applikation kommer att tillåta enklare uppdateringar och separata från systemets.

Några nya artiklar tillgängliga

Innan du installerar applikationen måste du fortfarande ta en titt på PowerShell för att aktivera funktionen “Virtual Machine”. För att göra detta, kör PowerShell som administratör och ange kommandot “dism.exe /online /enable-feature /featurename:VirtualMachinePlatform /all”. Om du redan har den gamla versionen av WSL installerad kan du fortfarande ladda ner applikationen, vilket kommer att vara den version som används i prioritet.

Denna applikation kommer med några nya funktioner, såsom WSLg direkt integrerad i den, nya funktioner för kommandot wsl.exe –mounten Linux-kärnauppdatering till version 5.10.60.1, en ändring av kommandot wsl –installera så att argumentet –distribution krävs inte längre liksom tillägget av kommandot wsl.exe –version för att få versionsinformation.

WSL-applikationen är för närvarande en version förhandsvisning. Microsoft säger att de i slutändan vill att den helt ska ersätta den gamla versionen.

Om samma ämne:
Offer för fel 0x8007007f när du installerar Windows 11, vad ska jag göra?

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button