Windows 11: du kan återaktivera Windows 10 Live Tiles Start-menyn

Windows 11 © Windows Senaste

Gränssnittet för Windows 11
orsakade en hel del uppståndelse, men Microsoft planerar att låta användare återgå till vissa Windows 10 UI-element, som Start-menyn.

I går läckte gränssnittet för framtidens Windows 11 och vi kunde se att Microsoft arbetade på ett nytt aktivitetsfält samt på en omdesign av Start-menyn.

Läs också:
Windows 11: gränssnittet för vad som verkar vara nästa Windows skulle ha läckt ut på video

Windows 10 Live Tiles kan aktiveras på Windows 11

I era kommentarer, kära Clubic-läsare, är många av er skeptiska till denna omorganisation av användargränssnittet. Vet väl att nästa stora version av Windows låter dig behålla Start-menyn Live Tiles.

Som du kan se i skärmdumpen högst upp i artikeln låter ett alternativ dig återgå till det aktuella gränssnittet, med de berömda brickorna på höger sida som ger enkel åtkomst till applikationer, vädret, till filutforskaren, till Microsoft Store…

Redmond-företaget, å andra sidan, verkar vara ointresserat av den här gamla Start-menyn eftersom den inte visar rundade kanter och hörn som är fallet med Windows 11-fönster och menyer.

Läs också:
Windows 10: slut på support 2025, Windows 11 närmare än någonsin

En Windows 11 Start-meny överförd från Windows 10X

Som en påminnelse kan du hitta i slutet av artikeln den nya Start-menyn som kommer att erbjudas som standard av Windows 11, inspirerad av Windows 10X-projektet, sedan den övergavs. Fönstret är centrerat, liksom aktivitetsfältets ikoner för den delen. Kakelsystemet ersätts av enkla fästbara knappar, som givetvis kan anpassas.

Nedan visas också rekommenderat innehåll baserat på din senaste aktivitet. Det nya gränssnittet är renare och ser mindre rörigt ut, men erfarna Windows 10-användare som är vana vid den nuvarande Start-menyn kanske vill behålla den för snabb åtkomst till vissa menyer.

Vi kan i alla fall vara nöjda med att Microsoft lämnar valet mellan de två möjligheterna.

Windows 11 © The Verge

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button