Windows 11: Dev-versionen kommer att bli instabil, det är dags att flytta till Beta

Windows 11 clubic © clubic.com

Varningarna mångdubblas för insiders som vill testa utvecklarversionen av förhandsgranskningen av Windows 11
. Det var bara tillgängligt för nedladdning för samma insiders, och de senare har informerats om att viktiga buggar nu kan uppstå.

I ett e-postmeddelande varnade Microsoft således för den potentiella instabiliteten som kommer för dem som väljer Dev-versionen, och uppmuntrar dem som vill välja Beta Preview istället. Om du är en av dem som kan testbygga 22000.132 kan du nu ladda ner ISO:n genom att klicka på länken nedan.

Ladda ner Windows 11 ISO (Insiders – 22000.132)

Läs också:
Ladda ner de första officiella ISO:erna för Windows 11

Dev-versionstestare varnas

Eftersom det inte är den slutliga versionen av Windows 11, som kommer att marknadsföras, om allt går som det ska, från och med nästa oktober, ökar Microsoft testerna av sitt nya operativsystem. Som ett resultat är sådana manipulationer inte nödvändigtvis en lång lugn flod, och insiders vet det väl. Men för dem som, när de installerar förhandsvisningen av Windows 11, väljer utvecklarversionen, kommer vädret så småningom att förstöra, meddelar Microsoft.

Windows 11 Insider © © Microsoft

I ett e-postmeddelande skickat till alla insiders som har valt Dev-versionen, utfärdar Redmond-företaget en varning för de kommande veckorna, synlig ovan, och tillkännager särskilt att ” versioner [du canal Dev] kan vara mindre stabil och kommer inte att anpassas till den version av Windows 11 som förväntas bli tillgänglig för allmänheten senare i år. »

Därför uppmuntrar Microsoft samma insiders att byta kanal: “Om du vill uppleva mer tillförlitliga Windows 11 Insider Preview-byggen kopplade till nästa utgåva, flytta din enhet till betakanalen via Windows Insider-programinställningarna. »

Läs också:
Du kan uppgradera från Windows 7 till Windows 11 gratis, via en fullständig ominstallation

Potentiella buggar att komma

Om det för närvarande är möjligt att testa 21H2-versionen som måste erbjudas allmänheten inom mindre än två månader på Betakanalen, vill Microsoft använda Developer-kanalen för att testa olika innovationer och andra experiment. Dessa skulle dock i alla fall inte sättas in före andra halvan av 2022 i en uppdatering som heter 22H2 enl. Windows Senasteoch att sätta dem på prov kanske inte är lätt.

Den mest våghalsiga eller erfarna kan därför stanna på Dev-versionen. Men de som bara vill testa standardversionen av Windows 11 (21H2) uppmanas starkt att byta kanal och vända sig till betaversionen.

Om du för närvarande är på Dev-kanalen kan du enkelt byta till Beta. Enligt det förfarande som föreslås av Windows Senasteöppna helt enkelt Windows-inställningar, klicka på Windows Update, välj Windows Insider-programmet och välj sedan betakanalen från rullgardinsmenyn i avsnittet “Välj dina inställningar”.

Källor: Neowin
, Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button