Windows 11: det är officiellt, det kommer snart att finnas flikar i File Explorer

Windows 11 clubic © clubic.com

Den här gången är det rätt, flikarna kommer äntligen att ta sig till filutforskaren Windows 11. Den här funktionen, som har varit tillgänglig på macOS i flera år, var efterlängtad på operativ system från Microsoft.

Redmond-jätten hade redan tidigare försökt lägga till flikar i Windows 10, särskilt genom funktionen Windows Sets. Ett övergivet projekt som dock inte helt hade raderats ur Microsofts medvetande. Saken skulle ha varit svår i alla fall: tillägget av flikar till filutforskaren hävdas med kraft på Windows Feedback-hubben.

En ny filutforskare… med flikar!

Under sin senaste konferens, tillägnad affärer och produktivitet, bekräftade Microsoft därför att flikarna verkligen skulle komma till filutforskaren Windows 11. Den senare kommer då att fungera lite som en webbläsare, med flikar som visas högst upp i fönstret, nästa till varandra. Det kommer att vara möjligt att skapa en ny flik med ett dedikerat kommando, men också att dra och släppa ett objekt med flikar. Högerklickningen låter dig slutligen välja mellan att öppna ett element i ett nytt fönster, eller helt enkelt i en ny flik.

Windows 11 File Explorer © © Windows Senaste

Detta tillkännagivande följer på många rykten som delats online de senaste veckorna. Alla förutspådde en förestående ankomst av flikar i Windows 11-filutforskaren. Vi är där. Ändå, för tillfället, har Microsoft ännu inte erbjudit den här funktionen för att testa de senaste förhandsvisningarna av operativsystemet, men saken bör inte försena. En storskalig distribution av denna nyhet förväntas verkligen under de kommande månaderna.

Några ytterligare nyheter

Samtidigt meddelade Microsoft att de hade synkroniserat sin filutforskare med molnet. Den kommer därför att kunna visa filförslag från ditt Microsoft 365-konto. Ett bra sätt att spara tid för att öppna arbetsdokument till exempel.

Vi lär oss också att dessa nya funktioner, som logiskt kommer att komma med Windows 11 22H2 (Sun Valley 2), kommer att levereras med några funktioner som är specifika för aktivitetsfältet (drag/släpp-stöd) och startmenyn (mapptillägg).

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button