Windows 11: den nya betaversionen (22000.526) ger en rad korrigeringar

Windows 11 clubic © clubic.com

Det här är nyheter som borde tillfredsställa Microsoft Insiders. Faktum är att den senaste versionen av Windows 11 finns tillgänglig för nedladdning.

En rad korrigeringar och innovationer rör bland annat Microsoft Edge och Microsoft Teams.

Många korrigeringar på menyn…

Medlemmarna i Insider-programmet vet det väl, många defekter åtgärdas gradvis och innovationer testas tack vare deras agerande och deras feedback. Den senaste KB5010414-uppdateringen är alltså tillgänglig för dem via Windows Update, och den är ganska omfattande. Den 10 februari gjordes många korrigeringar av Microsoft till sitt senaste operativsystem, med början med en bugg rörande operativsystemet Windows Server 2016. I fallet med användningen av en virtuell skrivbordsinfrastruktur (VDI) kunde operationen stoppas slumpmässigt, vilket är nu fixat.

Dessutom har olika problem, såsom en bugg som förhindrar visning av tidszoner på grund av bristande innehav av administratörsrättigheter, också åtgärdats. Microsoft Edge har också haft några problem som nu har lösts. Till exempel en bugg förhindras ShellWindows() för att returnera InternetExplorer-objekt när iexplore.exe kördes i Microsoft Edge Internet Explorer-läge “, kan vi läsa på Microsofts blogg. På liknande sätt påverkade en annan bugg Microsoft Edge Internet Explorer-lägesdialoger, medan detta läge slutade fungera när F1-tangenten på tangentbordet trycktes.

Och flera nya

Microsoft Edge drar särskilt nytta av den potentiella delning av cookies mellan Microsoft Edge Internet Explorer-läge och Microsoft Edge. Dessutom introduceras nu Windows Hello for Business Cloud Trust. Single sign-on-teknik (SSO) och lösenordslös säkerhetsnyckelinloggning (FIDO) används. Key Management Infrastructure (PKI) krävs därför inte längre för Cloud Trust, vilket gör det enklare att distribuera Windows och använda Windows Hello for Business.

Microsoft Teams drar nu fördel av möjligheten att direkt dela ett öppet programfönster från aktivitetsfältet i ett samtal. Alltid från aktivitetsfältet kan du nu inaktivera och sedan återaktivera ett samtal på Teams. Detta gör det i synnerhet möjligt att enkelt stänga av mikrofonen direkt från aktivitetsfältet, utan att behöva gå till Teams samtalsfönster.

Slutligen, på den vänstra sidan av aktivitetsfältet (när det är mittjusterat), är nytt väderinnehåll nu tillgängligt. När du håller muspekaren över den vänstra sidan av aktivitetsfältet visas väderwidgeten och försvinner sedan när du slutar hålla muspekaren över den. Flera andra korrigeringar har också gjorts, särskilt för Microsoft Office eller aktivitetsfältet, och kan hittas i detalj på bloggen dedikerad till Insiders.

Windows 11

Att ladda ned

Läs meddelandet


8

Windows 11

  • Grafisk omdesign av det framgångsrika gränssnittet
  • Förbättrad snap
  • Effektiva ankargrupper
Windows 11

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtiden för Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Windows 11

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtiden för Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button