Windows 11: appen för att ta reda på om din dator är kompatibel är tillbaka

Windows 11 clubic © clubic.com

5 oktober. Detta datum finns utan tvekan redan på hyllorna hos många Windows-användare som är ivriga att lägga sina bytes på Microsofts nya OS.

Det återstår den svåra frågan om kompatibiliteten hos din utrustning. Få inte panik, Microsofts app är tillbaka för att berätta om din dator stöder Windows 11 eller inte.

Läs också:
Windows 11: att flytta eller inte flytta aktivitetsfältet, det är frågan (den mest ställda av användarna)

Ett hastigt uttag

Vi minns alla fortfarande hickan vid tidpunkten för tillkännagivandet av Windows 11 och publiceringen av en första version av PC Health Check-programvaran. Designat av Microsoft så att alla kan kontrollera kompatibiliteten hos sin PC med det nya operativsystemet, programmet hade framför allt varit orsaken till flera migrän.

Faktum är att för många användare var diagnosen då utan överklagande: PC:n, även ibland helt ny, var inte kompatibel. Vad värre var, saken kom som en slags mening, utan att någon förklaring fanns, någon lösning föreslogs. Microsoft tog sedan snabbt bort den skyldige programvaran.

Windows 11 PC Health Check © Neowin

Läs också:
Windows 11: PowerToys kommer att ha sin plats i Microsoft Store

En mer explicit kompatibilitetsbedömning

Sedan dess, som du kan se om bilden ovan till vänster, har PC Heath Check-sidan ersatts med en varning om att programvaran snart skulle vara tillbaka. En sida som har legat kvar i många veckor…

Idag flyttar linjerna äntligen på sig, och Microsoft har precis gjort den berömda applikationen tillgänglig igen, som kan laddas ner genom att följa denna länk .

Återställt, installerat och lanserat, gör denna applikation logiskt inventerad av komponenterna i din maskin. Vi kan ännu inte berätta allt om kommentarerna som kommer att göras på din specifika konfiguration, men Microsoft har gjort olika ändringar, så att kompatibilitetsdomen är mindre brutal.

Windows 11 PC Health Check © Neowin

Som du kan se ovan på fångsten gjorda av våra kollegor från Neowin, lägger vi märke till att detaljer om varje element i den testade konfigurationen presenteras. Användare ska alltså lättare kunna förstå “vad som är fel” vid inkompatibilitet.

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button