Windows 11-användare kommer snart att ha tillgång till ett större urval av widgets

Windows 11-widgetar © Microsoft

Windows 11 kommer att öppna upp för programwidgetar från tredje part för att berika sin upplevelse. Dessutom kan widgetar också, så småningom, bjuda in sig själva till skrivbordet.

Den här tisdagen den 24 maj 2022 höll Microsoft en konferens tillägnad utvecklare, ett årligt möte för den amerikanska gruppen sedan 2011. Och vi lärde oss lite information om framtiden för widgets på dess operativsystem.

Tredjepartswidgetar på Windows 11…

Redmond-företaget har meddelat att det snart kommer att öppna åtkomst till widgets för utvecklare av tredjepartsapplikationer på Windows 11. Dessa widgets måste användas som tillägg till Win32- eller PWA-applikationer, de kan inte fungera oberoende.

Vi är energiska av användarfeedback om widgets hittills sa Panos Panay, chef för Windows. “ Människor uppskattar att ha snabb tillgång till innehållet som är viktigast för dem på ett sömlöst sätt “, han lade till.

Utvecklare måste gå igenom Adaptive Cards-plattformen för att skapa och skicka in sina widgets. Det är ännu inte känt när denna möjlighet kommer att göras tillgänglig. För tillfället pratar Microsoft bara lite specifikt ” senare under året “.

…och skrivbordswidgets

Ankomsten av widgets från tredje part är i alla fall goda nyheter. Inbyggda widgets är få och erbjuder inte alltid den viktigaste tjänsten. Outlook- och Sticky Notes-användare kan hitta runt, men det här är mestadels rent informativa widgets: väder, trafik, nyheter, aktiemarknad… som har en dålig vana att öppna Edge när du klickar på den, även om det inte är vår standardwebbläsare.

Microsoft verkar i alla fall ta frågan om widgets på allvar, eftersom man parallellt testar deras integration direkt på skrivbordet. Detta är fortfarande bara ett experiment på en förhandsversion av Windows 11, med en webbsökningswidget som kan placeras var som helst på skrivbordet, ungefär som på startsidan för en Android-smarttelefon. Men vi hoppas att testerna kommer att vara avgörande och att funktionen inom kort kommer att distribueras på den stabila versionen av Windows 11.

Om samma ämne:
Windows 10 och 11: Microsoft korrigerar sin patch

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button