Windows 11: AMD levererar sina första drivrutiner för Ryzen

AMD Ryzen 5000 Mobile-1 © © AMD

Med lite fördröjning jämfört med Intel och NVIDIA släpper AMD sina Ryzen-drivrutiner som är kompatibla med Windows 11.

När den officiella implementeringen av Windows 11 närmar sig med stormsteg (den är fortfarande planerad till den 5 oktober), släpper komponenttillverkarna gradvis sina drivrutiner för att möjliggöra snabbt och optimerat stöd för det nya Windows-operativsystemet Microsoft.

Läs också:
Intels LGA 1700 / LGA 1800-sockel för 12:e och 13:e generationens processorer dyker upp

AMD rullar ut sina första Ryzen-drivrutiner för Windows 11

Som påmind Windows Senaste, Intel och NVIDIA lanserade alltså drivrutiner som var respektive kompatibla med både Windows 10 21H2 (oktober 2021 Update) och Windows 11 21H2 i juli. Vi får veta idag att AMD följer efter. Företaget har släppt sin förare Ryzen version 3.09.01.140 för Windows 11, och förklarar särskilt att den senare låter dig aktivera alla Radeon Software-funktioner på Windows 11. Bland dessa funktioner: Radeon Boost, Radeon Anti-Lag eller Radeon Image Sharpening, viktigt speciellt i spel.

AMD specificerar också att denna nya drivrutin korrigerar problem som uppstår med Windows 11 av dess 400- och 300-serier. Installationen rekommenderas därför om du redan använder Windows 11 via Insider-programmet.

Läs också:
Thermaltake Tower 100 Mini: den lilla tegelstenen blir en guldgöt

Windows 11 kommer snart

Windows 11 är precis runt hörnet och vi vet att många användare deltar i Microsofts Windows Insider-program (…). Om du är en av dessa personer kan du nu njuta av alla funktioner i Radeon-programvaran. ”Förklarar AMD särskilt i sitt pressmeddelande.

AMD:s nya drivrutin kan nås på dess officiella hemsida. Samtidigt har företaget nyligen distribuerat sin Software Adrenalin 21.9.1-drivrutin, som introducerar Smart Access Memory-teknik på grafikkort Radeon RX 5000. Som en påminnelse är detta namnet som AMD gav till Resizable BAR, som också används av Intel och NVIDIA.

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button