Windows 11: AMD-grafikdrivrutiner orsakar ett BIOS-problem

AMD Ryzen 6000 © AMD

AMD erkänner officiellt ett problem med sina Radeon-grafikdrivrutiner. På datorer Windows 11stör de, i BIOS och av en ännu okänd anledning, vissa parametrar som är specifika för Ryzen-processorer.

Vi är medvetna om ett problem i AMD-programsviten som ändrar vissa inställningar för processorer AMD hos vissa användare. Vi undersöker det här problemet och kommer att dela mer information så snart vi kan. “Sade AMD i ett pressmeddelande skickat till den specialiserade sajten Toms hårdvara.

Ingen fix än

Ämnet för många artiklar sedan slutet av mars, detta problem har ännu inte åtgärdats. Det verkar dock som att AMD arbetar för att identifiera roten till det onda… och att rota bort det från sina grafikdrivrutiner.

I det här fallet skulle problemen ha börjat dyka upp för vissa användare med distributionen under Windows 11 av Radeon-drivrutinversion 21.9.1. Dessa introducerades av AMD i september, tillsammans med en ny överklockningsfunktion kallad “Auto Overclock”. Den här funktionen, som läggs till Radeon Utility, gör att GPU-klockor kan förstärkas, tillsammans med CPU-klockor, från en enda plats.

Det är denna nyhet som skulle kunna anklagas. Det verkar verkligen som att det modifierar delar av BIOS utan att informera användarna… och detta även om ingen överklockning efterfrågas. I synnerhet skulle det störa parametrarna för Precision Boost Overdrive (PBO).

Som en påminnelse gäller PBO AMD:s Ryzen-processorer. Ganska väl genomtänkt, det är tänkt att öka CPU-frekvenserna genom att analysera VRM-ström, processorkraft och temperaturer, samtidigt som man bestämmer vilket utrymme som är tillgängligt för framgångsrik överklockning.

Om samma ämne:
AMD Ryzen 7 58000X3D: måttligt uppmuntrande första riktmärken

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button