Windows 11 22H2: vissa Intel-datorer kommer inte att ha rätt till det direkt, det är därför

Windows 11 22H2 © © Microsoft

Sedan förra veckan, Windows 11 22H2 fortsätter sin distribution för att komma till maximalt kompatibla datorer. Vissa datorer måste dock vänta lite längre innan de kan dra nytta av den här uppdateringen.

Efter månader med att prata om dess ankomst, gjorde Windows 11 22H2 äntligen sin debut förra veckan. Men vissa ägare av datorer med Intel-processorer måste fortfarande ha lite tålamod…

Windows 11 22H2 stabil, men…

Sedan lanseringen av den nya versionen av sitt operativsystem har Microsoft stött på vissa svårigheter med att byta från Windows 10 till den nya versionen av sitt operativsystem. Oavsett om det är hårdvarubegränsningar eller helt enkelt ett avslag från dess användare, felet i frånvaron (eller till och med försvinnandet) av vissa funktioner, måste vi erkänna att vägen verkade vara “så fylld av fallgropar för Windows 11.

Men ett år senare är Microsoft tillbaka med vad som anses vara den första stora uppdateringen för Windows 11. Om vi ​​måste vänta till nästa månad för att se några av huvudfunktionerna (flikar i Filutforskaren , föreslagna åtgärder, etc.), den här uppdateringen ger fortfarande sin del av ganska välkomna förändringar. Dessutom, tveka inte att ta en titt på de goda skälen till att installera Windows 11 22H2.

För närvarande verkar det som att uppdateringen som distribueras av Microsoft är generellt stabil för majoriteten av användare som har installerat den. Men vissa Intel-datorer är tyvärr berövade det för tillfället. Orsaken ? En drivrutin som skulle orsaka ett kompatibilitetsproblem.

Intel-drivrutinen förhindrar uppdatering till Windows 11 22H2

Ett problem verkar drabba ägare av enheter som drivs av Intel-processorer. Källan till detta problem kommer mer specifikt från Intel Smart Sound Technology (SST) ljuddrivrutiner, vars roll är att hantera musikuppspelning och röstkommandon.

Den 22 september, som rapporterats till oss Windows Senaste, bekräftade Microsoft förekomsten av ett kompatibilitetsproblem med Intels hårdvara via officiell dokumentation. Det skulle vara drivrutinen IntcAudioBus.sys (version äldre än 10.29.0.5152 eller 10.30.0.5152) som skulle vara orsaken. I väntan på att det amerikanska företaget ska reagera, tveka inte att uppdatera drivrutinen till en nyare version för att häva begränsningen som berövar dig Windows 11 22H2 (förutsatt att andra begränsningar relaterade till din PC inte hindrar uppdateringen från installerar).

Om du vill kontrollera om din dator påverkas av detta problem med hårdvarukompatibilitet kan du gå till “Enhetshanteraren” och sedan välja “Ljud, video och spelkontroller” för att notera (eller inte) närvaron av SST från Intel och /eller uppdatera drivrutinen.

Windows 11

Att ladda ned

Läs meddelandet


8

Windows 11

  • Grafisk omdesign av det framgångsrika gränssnittet
  • Förbättrad snap
  • Effektiva ankargrupper

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtiden för Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtiden för Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button