Windows 11 22H2: ska jag uppdatera mina drivrutiner?

Windows 11-dator © © Windows / unsplash

Nästan ett år efter ankomsten av Windows 11 på våra datorer distribuerar Microsoft den första större uppdateringen av sitt operativsystem, med Windows 11 22H2. Samtidigt har nya drivrutiner lanserats av AMD, NVIDIA och Intel för att utnyttja vissa nya funktioner. Om det inte är nödvändigt, rekommenderas deras installation. Vi inventerar.

Reserverad för stunden för sökare “, och därför till användare som kommer att anstränga sig för att ladda ner det manuellt, kommer den första stora uppdateringen av Windows 11 till våra datorer, med sin andel av nya funktioner. Windows 11 22H2 “Sun Valley 2”, det är dess namn, drar särskilt nytta av ett omdesignat aktivitetsfält och en ny uppgiftshanterare… men också från en ny version av Microsofts “WDDM” GPU-arkitektur.

Windows 11 22H2 är här… med nytt för våra komponenter

I version 3.1 ger den här tekniken ytterligare prestanda och några ändringar som Microsoft bör avslöja offentligt senare. För att få ut det mesta av det har AMD, NVIDIA och Intel redan ritat sina drivrutiner som är kompatibla med Windows 11 22H2. Som specifierat Senaste Windowsderas installation är inte omedelbart nödvändig (Microsoft har verkligen sett till att de nuvarande drivrutinerna är bakåtkompatibla med Windows 11 22H2), men det är uppenbarligen mer än rekommenderat.

NNVIDIA är bland de första att lansera förare kompatibla med den nya versionen av Windows 11. Som vanligt kan dessa installeras med hjälp av GeForce-verktyget, och har redan varit tillgängliga i några veckor under Game Ready (för konsument-GPU:er) och Studio (för kreativa och professionella GPU:er). Kompatibla RTX- och Quadro-kort kan därför dra nytta av det nu.

Vad sägs om förare AMD och Intel?

AMD för sin del lanserade sin drivrutin för chipset version 4.08.09.2337. Tillgänglig på den officiella AMD-webbplatsen, den senare är nöjd med att vara kompatibel med Windows 11 22H2 och ge ytterligare prestanda, utan andra anmärkningsvärda nya funktioner. Denna drivrutin stöder alla Zen Ryzen-, Athlon- och Threadripper-processorer, men innehåller dock några buggar som i synnerhet kan orsaka problem med att uppdatera till framtida versioner. förare, eller ett textjusteringsproblem på ryska. En manuell omstart av din PC kommer också att vara nödvändig efter installationen om du använder ett annat språk än engelska.

Finns även på AMD:s officiella hemsida, den förare Adrenalin Edition 22.7.1 innehåller stöd för den nya Windows 11-uppdateringen, samt OpenGL-optimeringar. Utöver sin fulla kompatibilitet med Windows 11 22H2, stöder denna nya Adrenalin-drivrutin Microsoft Agility SDK Release 1.602 och 1.606-verktyg, såväl som Microsoft Shader Model 6.7.

När det gäller Intel, äntligen publicerade företaget i början av månaden nya drivrutiner för sina trådlösa teknologier via sitt Wi-Fi förare 22.160.0. Det senare förbättrar prestandan för Intels Wi-Fi 6-modem, fixar ett prestandaproblem som observerats i samband med Windows/Android-anslutningsdelning och löser ett problem med att få en IP-adress på vissa datorer. För nu, detta nya förare är endast tillgänglig via Intels egna installationsverktyg (Intel Driver and Support Assistant, iDSA, krävs) men den kommer senare till våra datorer via Windows Update.

Windows 11

Att ladda ned

Läs meddelandet


8

Windows 11

  • Grafisk omdesign av det framgångsrika gränssnittet
  • Förbättrad Snap
  • Effektiva ankargrupper

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtiden för Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtiden för Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Källa: Senaste Windows

Relaterade Artiklar

Back to top button