Windows 11 22H2: goda skäl att installera “2022-uppdateringen”!

Windows 11 22H2 © © Microsoft

de operativ system från Microsoft får sin första stora uppdatering, med många nya funktioner att upptäcka nu.

Efter flera månaders testning av alla slag är Windows 11 22H2 äntligen tillgängligt för allmänheten, som nu kan hämta denna nya version från Windows Update på sin dator.

Ett gränssnitt förbättrats på många punkter för att öka produktiviteten

Windows 11 22H2 (kallat “Windows 11 2022” av Microsoft) är packat med gränssnitt och kosmetiska justeringar först.

Startmenyn är den första som erbjuder nya alternativ för att lättare organisera sina genvägar och applikationer. I systeminställningarna är det nu möjligt att fästa fler applikationer eller ofta använda filer, men också att skapa mappar som är direkt tillgängliga från denna meny. Windows 11 erbjuder nu olika layouter att testa för att hitta den konfiguration som fungerar bäst för dig.

Windows 11 22H2 Startmeny Anpassning © © Microsoft

Fönstrens layout utvecklas också med utseendet på en meny som ger dig tillgång till många layouter för att automatiskt placera två, tre eller fyra fönster på skärmen, med olika storlekar för varje applikation enligt dina preferenser.

Windows 11 22H2 Fönsterlayout © © Microsoft

Aktivitetsfältet har också reviderats med återkomsten av dra och släpp som låter dig kopiera en fil direkt till ett program. Funktionaliteten hade dock övergivits i den första versionen av Windows 11, men användarfeedback var tvungen att övertyga Microsoft att backa.

Spelare kommer också att se en nyhet med spelfältet som har ändrat sitt gränssnitt och som finns längst upp på skärmen.

Windows 11 22H2 Controller bar © © Microsoft

Vi förväntade oss också integration av flikar i filutforskarens fönster, men denna nyhet kommer inte att finnas tillgänglig förrän i oktober via en ny, mindre uppdatering av operativsystemet.

Windows 11 gör också framsteg när det gäller tillgänglighet

Menyn Inställningar har reviderats avsevärt, med tillägg av en ny kategori som låter dig konfigurera ditt Microsoft-konto. Alla alternativ som är förknippade med den är också tillgängliga i denna enda meny. Ett annat avsnitt dedikerat till familjesäkerhet, Windows 11-alternativen för föräldrakontroll, dyker också upp.

Windows 11 22H2 erbjuder också en ny applikation, Clipchamp för att snabbt redigera små videoklipp.

Windows 11 22H2 Clipchamp © © Microsoft

Windows 11 tar också ett steg mot mer tillgänglighet med, i denna 22H2-version, ett nytt automatiskt undertextningsverktyg, tillgängligt för allt ljud- och videoinnehåll som spelas upp på din PC.

Oskärpningen av bakgrunden under ett videosamtal på Microsoft Teams är nu tillgänglig i inställningarna, liksom möjligheten att flytta blicken något för att se mer naturlig ut. En funktion som möjliggörs av bearbetning av artificiell intelligens integrerad i denna uppdatering.

Windows 11 22H2 Teams oskärpa © © Microsoft

Windows 11 22H2 är tillgängligt nu via Windows Update. För alla användare vars datorer fortfarande kör Windows 10, kommer denna nya version att erbjudas automatiskt under uppgraderingen.

Windows 11

Att ladda ned

Läs meddelandet


8

Windows 11

  • Grafisk omdesign av det framgångsrika gränssnittet
  • Förbättrad Snap
  • Effektiva ankargrupper

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtidens Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtiden för Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Källa: Windows Central

Relaterade Artiklar

Back to top button