Windows 10 Sun Valley: fönsterhantering och multitasking bör snart stärkas

Med anledning av sin stora uppdatering i slutet av året bör Microsoft på allvar förbättra en central del av Windows 10
: fönster och deras placeringsmöjligheter.

Med den här uppdateringen tänker Microsoft särskilt på personer som använder flera skärmar, vilket också bevisas av en potentiell framtida funktion relaterad till virtuella skrivbord.

Läs också:
Windows 10: Microsoft kommer att förbättra copy-paste ytterligare

Windows 10: snart fler möjligheter för användare av flera skärmar

Förutom en omdesign av dess menyer och dess Startmeny, bör Windows 10 i slutet av året dra nytta av nya funktioner och olika förbättringar. Det är i alla fall vad de tester som för närvarande pågår på Microsofts sida tyder på, föreställer man sig, denna Sun Valley-uppdatering som kommer efter 21H1-uppdateringen under våren.

Först och främst bör Microsoft förbättra verktyget som gör det möjligt att förankra fönstren i gränssnittet, som finns sedan Windows 7. Förutom att kunna lagra dem sida vid sida eller i hörnen, för en optimerad automatisk storleksändring, bör verktyget snart erbjuda för att visa Microsoft Edge-flikar som oberoende applikationer.

Dessutom en låda ” förankras längre än kanten av skärmen föreslår att det kommer att vara möjligt att förankra fönster på en andra skärm utan att behöva korsa allt med musen.

Läs också:
Du kan minimera alla fönster utom ett med en knapptryckning på Windows 10

En produktivitetsorienterad uppdatering

Som meddelats i en tidigare nyhet, Aero Shake-funktionen, som stänger alla fönster utom ett i ” skakning » toppen av den senare, blir valfri. En enkel avmarkeringsruta i alternativen låter dig ta bort denna möjlighet.

Slutligen, en välkommen förbättring för virtuella skrivbord verkar också vara på väg. Via en bockpost kommer det att vara möjligt att visa olika virtuella skrivbord på var och en av dess skärmar, snarare än att ha ett enda virtuellt skrivbord på alla skärmar, som idag.

Tänk dock på att alla dessa funktioner bara testas för tillfället och att ingenting garanterar deras definitiva ankomst till Windows 10 i år…

Ladda ner Windows 10 (gratis) | Maj 2021 Uppdatering | Säker och snabb Clubic

Ladda ner Windows 10 i slutversionen för att installera den nya versionen av Microsofts operativsystem. Gratis, snabb och säker nedladdning!
Läs mer

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button