Windows 10: slut på support 2025, Windows 11 närmare än någonsin

Windows 10 Clubic © Clubic.com

Framtiden för Windows blir allt tydligare. Windows 11 förväntas tillkännages officiellt av Microsoft den 24 juni, medan slutet av supportdatum för Windows 10
är satt till den 14 oktober 2025.

Flera insiderrapporter och några ledtrådar tyder på att nästa stora Windows-uppdatering som är planerad till slutet av 2021 faktiskt kommer att vara en övergång till Windows 11. Ny information förstärker sådana tvivel.

Läs också:
Windows 11: Microsoft släpper 11 minuters spår med långsamma Windows-startljud

Windows 10 stöds till 2025

Microsoft har verkligen uppdaterat den officiella dokumentationen för Windows 10 och indikerar att den kommer att tillhandahålla stöd för Windows 10 Home, Pro, Pro Education och Pro för arbetsstationer fram till den 14 oktober 2025.

Microsoft kommer att fortsätta att stödja minst en halvårlig uppdatering för Windows 10 fram till den 14 oktober 2025 “, anges det.

Det är ungefär fyra år efter den förmodade övergången från Windows 10 till Windows 11, en period som kan vara rimlig, även om den är kort. Observera att företaget har åtagit sig att fortsätta följa Windows 10 fram till detta datum, men att ingenting kommer att hindra det från att fortsätta att göra det därefter. Detta kommer utan tvekan att bero på adoptionshastigheten för Windows 11.

Läs också:
Med all sannolikhet kan Microsoft faktiskt tillkännage Windows 11

Windows 11 tillkännagavs den 24 juni?

Det bör noteras att detta datum den 14 oktober 2025 redan hade setts i vissa dokument 2016. Men det lades till på en ny sida på Microsofts officiella webbplats nyligen, vilket tyder på att den amerikanska jätten verkligen kommer att respektera kalendern som han hade gjort upp. ner för flera år sedan.

Microsoft hade dock meddelat när Windows 10 släpptes att det skulle vara den sista versionen av operativsystemet i dess nomenklatur, och leverera funktions- och gränssnittsuppdateringar med jämna mellanrum men utan att ändra namnet på systemet.

Den 24 juni kommer ett evenemang dedikerat till Windows att hållas av Microsoft. Windows 11 bör presenteras där.

Källa: ExtremeTech
, Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button