Windows 10: Septemberuppdatering hindrar dig från att skriva ut? Du är inte ett isolerat fall

Windows 10 Clubic © Clubic.com

Detta är en obehaglig överraskning som miljontals användare av Windows 10
. Efter utplaceringen av sin traditionella Patch Tuesday, har Microsoft oavsiktligt hindrat möjligheten att skriva ut via en skrivare
nätverk.

För närvarande har ingen patch ännu publicerats av Redmond-företaget, även om det fortfarande är möjligt att avinstallera de senaste uppdateringarna under tiden.

Läs också:
Windows 11 använder hårdvara bättre än Windows 10, förklarar Microsoft varför

Miljontals användare väntar på en fix

Windows 10-användare förväntade sig verkligen inte detta. Kumulativa uppdateringar KB5005565 och KB5005556, som släpptes tisdagen den 14 september som en del av Microsofts månatliga Patch Tuesday, hindrar dem helt enkelt från att använda en nätverksskrivare.

En viss olägenhet eftersom miljontals individer, både personligen och professionellt, använder denna lösning. Många användare har rapporterat olyckan till Windows Senaste. En av dem går inte dit med baksidan av skeden: ” Denna uppdatering förstörde hela skrivardelningsnätverket för hundratals kontor i USA”.

Ett problem som går långt utanför Uncle Sams land och som tillfälligt kan lösas genom att avinstallera de senaste OS-uppdateringarna. Dessa planerades för att sätta stopp för ” Skriv ut Mardröm kända under sommaren: nolldagarsbrister gjorde det möjligt för hackare att utnyttja sårbarheter och i slutändan få administratörsåtkomst till skrivare. Om Patch Tuesday verkar ha motverkat dessa brister måste Microsoft nu fixa denna nya bugg.

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button