Windows 10: problem med ditt Wi-Fi? Nya Intel-drivrutiner borde vara en spelväxlare

Windows 10 Clubic © Clubic.com

Intel har rullat ut en ny drivrutin för Windows 10
för att förbättra trådlösa Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar. Det senare inkluderar korrigeringar för kritiska buggar som för vissa resulterar i den “berömda” blå skärmen av döden.

Enligt Senaste Windows, som rapporterar informationen, släpptes den här drivrutinen av Intel under den sista veckan i februari. Den är nu tillgänglig för nedladdning via verktyget editor assistant.

Läs också:
Windows 10: var försiktig när det nya drivrutinsystemet rullas ut

Tre versioner beroende på ditt nätverkskort

Föraren i fråga kommer inte med någon uppenbar nyhet. Flera versioner distribueras beroende på vilket nätverkskort som används. För att veta din exakta konfiguration är det nödvändigt att gå till “Enhetshanteraren” och sedan veckla ut trädstrukturen för delen med titeln “Nätverkskort”.

  • Version 22.30.0.111 är för Wi-Fi 6E AX210, AX201, AX200, Wireless-AC 9560, 9461/9462 och 9260 anslutningar
  • Version 20.70.21.2 är för dualband AC 8265 och 8260-läge
  • Version 19.51.33.1 är kompatibel med dubbelband AC 3165, 3168 och 7265

Om en av dessa referenser är listad i enhetshanteraren betyder det att datorn är kvalificerad för den här uppdateringen. Annars är det möjligt att även andra referenser kan ha nytta av ett plåster under de kommande veckorna.

Läs också:
Du kan minimera (eller inaktivera) Windows 10 användarkontokontroller

Fasta Wi-Fi och Bluetooth-anslutningar

Bland de problem som lösts med denna nya drivrutin, notera en bättre anslutning till 5 GHz-nätverk. Den berömda BSoD som dök upp efter en krasch är också fixad. Intel har också förbättrat hotspot-funktionaliteten i Windows 10.

Intel har också optimerat prestanda och säkerhet. Förutom Wi-Fi-anslutningar drar Bluetooth även fördel av bättre stabilitet. Således skulle till exempel ljudkvaliteten under samtal via Microsoft Teams förbättras genom ett trådlöst headset. BlueTooth-anslutningarna på tangentbord och möss är bättre skyddade.

Den här uppdateringen kommer att distribueras via Windows Update, men det är också möjligt att ta emot den nu via Intel Driver & Support-verktyget.

Ladda ner Windows 10

Källa: Senaste Windows

Relaterade Artiklar

Back to top button