Windows 10 Pro för arbetsstationer kommer att släppas i höst. Fyra funktioner som gör att den sticker ut!

Microsoft meddelade det Windows 10 Proffs för arbetsstationer(Arbetsstationer) kommer att levereras som en del av Windows 10 Hösten Creators Update tillgänglig i höst. Den här versionen är designad för avancerade användare och företag som kräver maximal prestanda för resurskrävande uppgifter som videoredigering, big data-bearbetning och mer. Här är vad som är nytt i Windows 10 Proffs för arbetsstationer(Arbetsstationer) och huvudfunktionerna som gör att den sticker ut från andra utgåvor Windows 10:

Hur är Windows 10 annorlunda Proffs för arbetsstationer(arbetsstationer) ? Fyra funktioner som gör att den sticker ut!

Windows 10 Proffs för arbetsstationer(Arbetsstationer) är en ny version Windows designad för avancerade användare och företag som kräver högsta möjliga prestanda från sina arbetsstationer. Till skillnad från konsumentversioner Windows 10 den har följande nya funktioner:


  • ReFS (Fault Tolerant File System) är aktiverat som standard. (ReFS ​​(Resilient filsystem) är aktiverat som standard.) Detta filsystem(filsystem) är resistent mot datakorruption, optimerat för hantering av stora mängder data, automatisk korrigering med mera. Det skyddar dina data med integritetsströmmar i spegellagring. ReFS upptäcker datakorruption på en av de speglade enheterna och använder en sund kopia av dina data på den andra enheten för att reparera och skydda dina värdefulla data.

  • Ihållande minnesstöd(Ihållande minnesstöd) . Windows 10 Proffs för arbetsstationer(Arbetsstationer) kan fungera med icke-flyktiga hårdvaruminnesmoduler ( NVDIMM-N ). NVDIMM-N låter dig läsa och skriva filer med högsta möjliga hastighet: hastigheten på din dators huvudminne. Eftersom det NVDIMM-N är ett icke-flyktigt minne, kommer dina filer att finnas kvar även om du stänger av din arbetsstation.

  • Snabbare fildelning(Snabbare fildelning). Denna nya version innehåller en funktion som heter SMB direkt som stöder användningen av nätverkskort med förmågan fjärråtkomst till direkt minne(Remote Direct Memory Access) ( RDMA ). Nätverk(Nätverks)adaptrar med RDMA kan köras i full hastighet med mycket låg latens med minimal CPU-användning. För applikationer som får åtkomst till stora datamängder i fjärrkontrollen delad fil(SMB-fil) SMB-resurser, den här funktionen ger högre genomströmning, låg latens och låg CPU-belastning(processoranvändning).

  • Stöd för serverklassprocessorer. (Stöd för processorer av serverklass.)Användare kommer att kunna köra Windows 10 Proffs för arbetsstationer(Arbetsstationer) på enheter med högpresterande konfigurationer, inklusive Intel Xeon eller AMD Opteron-processorer (Intel Xeon eller AMD Opteron-processorer)servernivå(serverklass), upp till 4 processorer (begränsat till 2 idag processorer(CPU) ) och lägg till enormt minne upp till 6 TB (begränsat idag). upp till 2 TB).

Tänka(Tänk dig) jobbmöjligheter Windows 10 med serverhårdvara nivå(hårdvara av kvalitet) och säkerställer datafeltolerans som tillhandahålls av filsystemet ReFS.(ReFS-fil)

Vad tycker du om Windows 10 Proffs för arbetsstationer(arbetsstationer) ?

Nu när du vet vad den här nya utgåvan har att erbjuda, dela dina tankar med oss ​​i kommentarerna nedan. Är du intresserad av denna release och varför?

Microsoft har meddelat att Windows 10 Pro för arbetsstationer kommer att levereras som en del av Windows 10 Fall Creators Update, tillgänglig i höst. Den här versionen riktar sig till avancerade användare och företag som behöver den ultimata prestandan för krävande uppgifter som videoredigering, bearbetning av big data och mer. Här är vad som är nytt med Windows 10 Pro för arbetsstationer och huvudfunktionerna som gör att det sticker ut jämfört med andra Windows 10-utgåvor:

Hur skiljer sig Windows 10 Pro för arbetsstationer? Fyra funktioner som gör att den sticker ut!

Windows 10 Pro för arbetsstationer är en ny version av Windows som är skapad för avancerade användare och företag som behöver maximal prestanda som möjligt från sina arbetsstationer. Till skillnad från konsumentbaserade versioner av Windows 10 har den följande nya funktioner:

Windows 10 Pro för arbetsstationer


  • ReFS (Resilient filsystem) är aktiverat som standard. Det här filsystemet är utformat för att vara motståndskraftigt mot datakorruption, optimerat för att hantera stora datamängder, automatisk korrigering och mer. Det skyddar dina data med integritetsströmmar på dina speglade lagringsutrymmen. ReFS upptäcker när data blir korrupta på en av de speglade enheterna och använder en sund kopia av dina data på den andra enheten för att korrigera och skydda dina värdefulla data.

  • Ihållande minnesstöd. Windows 10 Pro för arbetsstationer kan fungera med hårdvara för icke-flyktiga minnesmoduler (NVDIMM-N). NVDIMM-N gör att du kan läsa och skriva dina filer med den snabbaste möjliga hastigheten: hastigheten på datorns huvudminne. Eftersom NVDIMM-N är ett icke-flyktigt minne, kommer dina filer fortfarande att finnas där, även när du stänger av din arbetsstation.

  • Snabbare fildelning. Den här nya versionen innehåller en funktion som kallas SMB Direct, som stöder användningen av nätverkskort som har RDMA-kapacitet (Remote Direct Memory Access). Nätverksadaptrar som har RDMA kan fungera i full hastighet med mycket låg latens samtidigt som processorn används minimalt. För applikationer som har åtkomst till stora datamängder på fjärranslutna SMB-filresurser, möjliggör denna funktion ökad genomströmning, låg latens och lågt processorutnyttjande.

  • Stöd för processorer av serverklass. Användare kommer att kunna köra Windows 10 Pro för arbetsstationer på enheter med högpresterande konfigurationer inklusive serverklassade Intel Xeon- eller AMD Opteron-processorer, med upp till 4 processorer (idag begränsad till 2 processorer) och lägga till massivt minne upp till 6 TB (idag begränsat till 2TB).

Föreställ dig möjligheterna att låta Windows 10 arbeta med hårdvara av serverklass och erbjuda den datamotståndskraft du får från filsystemet ReFS.

Vad tycker du om Windows 10 Pro för arbetsstationer?

Nu när du vet vad den här nya utgåvan kommer att erbjuda, dela din åsikt med oss ​​i kommentarerna nedan. Är den här utgåvan intressant för dig och varför?

Relaterade Artiklar

Back to top button