Windows 10 och 11: hur spelar man upp videor kodade i HEVC?

Windows 11-logotyp © Microsoft

Windows 10 och Windows 11spelaren integrerad i operativ system kräver tyvärr att du checkar ut för att kunna spela en fil som kräver HEVC-komprimeringsstandarden. Som sagt, det finns en lösning för att övervinna detta problem. Och vi delar det med dig direkt i den här artikeln.

Om du letade efter en gratis lösning för att installera H.265-videocodec i videospelaren integrerad i Windows, i synnerhet för kompatibiliteten för ditt innehåll i 4K, är det här vad du måste göra!

Den betalda HEVC-codeken…

Först och främst, kom ihåg att H.265 (eller HEVC) videocodec tillåter komprimering av ultrahögupplösta videor samtidigt som bandbredden minskar avsevärt. Om flera mediaspelare, inklusive VLC, inbyggt stöder denna codec, är detta tyvärr inte fallet med videospelaren integrerad i Windows. Eller åtminstone inte gratis.

Det är faktiskt redan möjligt att ladda ner HEVC-codec från Microsoft Store för Windows-applikationen. Det är dock betalande och det är inte mindre än 0,99 € som du måste betala för att förvärva det. Men var säker, tack vare våra kollegor från 01netvi har en färdig lösning att dela med dig så att du kan ladda ner denna codec utan att ens behöva betala.

…men tillgänglig gratis

Det finns verkligen ett sätt att ladda ner HEVC-codec direkt från Microsoft Store. Här är de 3 stegen du måste följa:

  • Öppna följande länk från en webbläsare: ms-windows-store://pdp/?ProductId=9n4wgh0z6vhq
  • Klicka på “Öppna Microsoft Store” när fönstret visas
  • Slutligen, när du är på Microsoft Store-sidan, klicka bara på “Installera”

Som du kommer att märka kommer Microsoft Store inte att kräva att du betalar genom att göra detta. Detta gör att du kan installera HEVC-codec för den inbyggda Windows-applikationen och njuta av den som den ska. En enkel, snabb och framför allt gratis lösning.

Om samma ämne:
Windows 11: det är officiellt, det kommer snart att finnas flikar i File Explorer

Källa: 01net

Relaterade Artiklar

Back to top button