Windows 10: Nyheter och intressen är suddig och buggig och Microsoft vet det

Windows 10 20H2

Tillgänglig för allmänheten sedan juniuppdateringen av Windows 10
funktionen “Nyheter och intresseområden” är inte särskilt framgångsrik.

Av goda skäl är dess ikon i aktivitetsfältet suddig och dess funktioner är buggiga. Microsoft är medveten om att några av dessa buggar hade åtgärdats i en förhandsversion, som inte är den som distribuerades i uppdateringen.

Läs också:
Windows 10: version 21H1 börjar sin automatiska distribution

Luddrig och felaktig vädervisning

Hur inaktiverar jag den här saken som har lagts till i aktivitetsfältet? , har du kanske läst eller hört ofta de senaste dagarna, om du inte har frågat dig själv. Det är funktionen Nyheter och intressen, som lagts till i den senaste obligatoriska säkerhetsuppdateringen för Windows. Och det gör inte bara människor glada eftersom dess suddiga visning av vädret gör den värdelös och ful.

Tyvärr stannar problemen inte vid estetiska frågor. Vädersystemet använder din platsinformation och dina systemalternativ för att ge dig information om vädret i din stad. Men det verkar som att de inte alltid är korrekta eller för gamla jämfört med vad man kan hitta på andra sajter.

Läs också:
Windows 10 Sun Valley: de nya ikonerna dyker upp i Dev-kanalen

Alternativ som inte beaktas

Förutom vädret visar knappen som är inbäddad i aktivitetsfältet en “nyheter”-sektion, där du kan se ett urval av tidningsartiklar, som standard på ditt lands språk. Men även där påtalades flera problem.

Som rapporterats av Windows SenasteEn finsk användare försökte sända sina nyheter på engelska, men erbjöds systematiskt artiklar på finska. Hans preferenser togs inte hänsyn till, medan hans operativsystem är på engelska.

Webbversionen, som dyker upp när du vill se fler artiklar, är inte bättre. Rullningslisten ser vit ut även i den mörka versionen av webbplatsen, och själva rullningen tenderar att drabbas av avmattning.

Av någon oförklarlig anledning sägs Microsoft ha rullat ut en äldre version av Nyheter & Intressen, eftersom väderfel, vare sig det är suddiga eller felaktiga uppgifter, hade åtgärdats i en förhandsversion. Vi har därför rätt att hoppas på en snabb uppdatering för att rätta till dem igen.

Källa: Windows Senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button