Windows 10 Dark Mode Font-färgen förblir svart vilket gör den oläsbar

Om du märker det teckensnittsfärgen förblir svart och oläsbar(teckensnittsfärgen förblir svart och oläsbar) efter byte till mörkt läge(Mörkt läge) på en Windows 10/11-dator, det här inlägget kan hjälpa dig. Efter bytet ska teckensnitten bli vita, men i sällsynta fall händer det inte. Det är troligt att övergången till mörkt läge är ofullständig, något är skadat av en systemfil, eller så är det kanske någon typ av bugg som orsakar detta problem.

Teckensnittsfärg i mörkt läge(Teckensnitt i mörkt läge) Windows 11/10 finns kvar svart(Svart)

Om mörkt läge i Windows 11/10 gör teckensnitt oläsliga på grund av svart text och teckensnittsfärgen fortsätter att vara svart, här är några idéer som du kan försöka lösa problemet:

 1. Starta om Windows Explorer (Starta om Windows Explorer).
 2. Öppna “Inställningar(Inställningar)”, stäng av och sedan på igen “Mörkt läge(Mörkt läge)” för fönster och appar och ta en titt.
 3. Högerklicka i en mapp > visa . Ändra vyn för att visa objekt och se om det hjälper.
 4. Kör en SFC-skanning.
 5. Gå till ” Inställningar > Anpassning > Teman och se till att för ” Färg(Färg)” är inställd på “Automatisk”.
 6. Uppdatera Windows 11/10 till den senaste stabila versionen.
 7. Utför en Clean Boot och applicera sedan igen mörkt läge(Mörkt läge) . Detta är mer en lösning än en fix eftersom startprogrammen förblir inaktiverade i det här tillståndet.

Du kan prova dem i valfri ordning och se vad som fungerar för dig.

Jag hoppas att ett av dessa förslag hjälper dig. Om du har andra idéer, vänligen dela dem i kommentarerna.

Mörkt läge(Mörkt läge) är en inställning som gör din ljusa vita skärm mörkare. Detta innebär att de flesta av dina applikationer och funktioner Windows kommer att ha vit text på en svart eller grå bakgrund. Detta gör läsningen mycket lättare och sägs hjälpa till med koncentrationen. Studie Google har visat att du kommer att använda 60 % mindre ström på en enhet med mörkt läge.(Mörkt läge)

Du kan använda funktionen Mörkt läge på flera sätt på din bärbara eller stationära dator. Den här funktionen kan distribueras till hela användargränssnittet, till alla applikationer, endast till specifika applikationer och till och med webbsidor.

RÅD(DRICKS) . Det här inlägget visar hur du automatiskt växlar mellan mörk(Mörkt) och ljus(Lätta) teman med det automatiska Windows nattläge (Windows Auto-Nattläge) .

Om du märker det teckensnittsfärgen förblir svart och oläsbar efter att du har bytt till mörkt läge på din Windows 10/11-dator kan det här inlägget hjälpa dig. Efter bytet ska typsnitten bli vita, men i sällsynta situationer gör de det inte. Det är troligt att övergången till mörkt läge är ofullständig, viss systemfil är skadad, eller så är det kanske någon bugg som orsakar det här problemet.

Windows 10 Dark Mode Fontfärgen förblir svart

Windows 11/10 Dark Mode Fontfärgen förblir svart

Om mörkt läge i Windows 11/10 gör teckensnitt oläsliga på grund av svart text och teckensnittsfärgen fortsätter att förbli svart, här är några idéer som du kan försöka lösa problemet:

 1. Starta om Windows Explorer.
 2. Öppna Inställningar, stäng av och slå sedan på mörkt läge igen både fönster och appar och se.
 3. Högerklicka i mappen > Visa. Ändra vyn för visning av objekt och se om det hjälper.
 4. Kör en SFC-skanning.
 5. Gå till Inställningar > Anpassning > Teman och se till att alternativet är inställt på Automatisk.
 6. Uppdatera Windows 11/10 till den senaste stabila versionen.
 7. Utför en Clean Boot och använd sedan Dark Mode igen. Detta är mer av en lösning snarare än en fix eftersom i detta tillstånd förblir startprogrammen inaktiverade.

Du kan prova dem i ingen speciell ordning och se vilka som fungerar för dig.

Jag hoppas att ett av dessa förslag hjälper dig. Om du har några andra idéer, dela dem i kommentarerna.

Dark Mode är en inställning som gör din ljusa vita skärm mörkare. Detta innebär att de flesta av dina Windows-appar och funktioner kommer att ha vit text mot en svart eller grå bakgrund. Detta gör det mycket lättare att läsa och sägs hjälpa till med koncentrationen. En studie från Google visade att du kommer att använda 60 % mindre energi på en enhet som har Dark Mode aktiverat.

Du kan använda Dark Mode-funktionen på ett par sätt på din bärbara eller stationära dator. Funktionen kan rullas ut i hela användargränssnittet, på alla appar, endast på specifika appar och till och med på webbsidor.

DRICKS: Det här inlägget visar dig hur du automatiskt växlar mellan mörka och ljusa teman med Windows Auto-Natt-läge.

Relaterade Artiklar

Back to top button