Windows 10 21H2: fokuserad på stabilitet, uppdateringen kommer väl i oktober

Windows 10 Clubic © Clubic.com

Om alla ögon är på Windows 11
, Microsoft glömmer inte sitt nuvarande operativsystem. Redmond-företaget kommer verkligen att distribuera en ny uppdatering av Windows 10
under de kommande veckorna. En uppdatering designad för dem som inte skulle eller kunde uppgradera till nästa version.

Windows 10 21H2 kommer dock inte att vara en revolution. Uppdateringen kommer att fokusera på stabiliteten i operativsystemet och kommer att erbjuda några mindre förbättringar, särskilt för proffs.

Läs också:
En ny Windows Media Player kommer till Windows 11

Windows 10 21H2 kommer att distribueras väl i oktober

Microsoft har fullt upp med den förestående ankomsten av Windows 11, men höstuppdateringen av Windows 10 är fortfarande välplanerad i oktober och redo att distribueras enl. Senaste Windows. Om inget officiellt datum är känt är det mer eller mindre registrerat att Windows 10 21H2 kommer efter lanseringen av Windows 11 planerad till den 5 oktober. Observera att om användare har en enhet som är kompatibel med Microsofts nästa operativsystem kommer de att kunna välja mellan de två versionerna.

Förvänta dig dock ingen stor uppdatering. Windows 10 21H2 kommer inte att ge några större förbättringar och kommer främst att fokusera på stabilitet. Det kommer därför att rätta till en mängd buggar av alla slag, både på nivån för Outlook-applikationen, som kan sluta svara under normal användning, och fel i visningen av timmen.

Läs också:
Windows 11: Microsoft Store kommer att vara värd för Epic Games Store och Amazon AppStore

Några nya saker planerade

Några slanka nyheter kommer ändå att stå på programmet. Windows 10 21H2 kommer till exempel att kunna identifiera användare med en extern Windows Hello-kamera (när den bärbara datorn är på sin docka som med chassit stängt) och till och med hantera OpenXPS-filer, det konkurrerande PDF-formatet som ännu inte har hittat sin publik men att Microsoft inte släpper taget. För företag kommer uppdateringen att låta icke-administratörer konfigurera visningsspråket i Windows 10.

Den här nya versionen bör också stödja TPM-attester för Intel Tiger Lake-plattformar. En säkerhetsstandard som inte misslyckades med att reagera under presentationen av Windows 11. Den nya uppdateringen kommer även att låna den nya Microsoft Store för nästa operativsystem. Om inget har bekräftats bör de planerade förbättringarna för Windows 11 för flaggskeppsapplikationer som Microsoft Photos, Clock, Mail och Calendar också komma till Windows 10.

Källa: windows senaste

Relaterade Artiklar

Back to top button