Windows 10 (2022) Quick Assistance granskning: enkel ömsesidig hjälp mellan individer

Snabb support

Varför leta efter en programvara för fjärrkontroll lätt att använda när du redan har en, gratis, redan installerad på din Windows 10-dator? Den inbyggda Quick Assistance-applikationen låter dig felsöka, mellan individer, för att lösa små datorproblem.

Att lösa ett PC-problem via en fjärranslutning kan bli en riktig mardröm, speciellt innan man tar kontroll när den som ber om hjälp inte är så bekant med datorverktyget. Således kan stegen som krävs för att ladda ner, installera och lansera en fjärråtkomstlösning vara särskilt långa och tråkiga.

Men om assistenten och den assisterade båda har en dator som kör Windows 10 och en internetanslutning reduceras detta frustrerande steg till ett minimum; och i själva verket är Quick Support perfekt för att enkelt tillhandahålla eller ta emot fjärrfelsökning.

Sammanfattning

Snabbsupport för Windows 10

Inget behov av att installera fjärrkontrollprogramvara när du är en Windows 10-användare: om personen som du vill dela en fjärråtkomstsession med också har en dator utrustad med det senaste systemet. Operativt från Microsoft, gå bara igenom den inbyggda Quick Assistance-applikationen .

Snabbsupport för Windows 10

Åtkomst utan installation eller konfiguration

Sedan uppdateringen Windows 10 årsdagen installerat ett år efter lanseringen av operativsystemet, har Microsoft OS den inbyggda applikationen som heter “Quick Assistance”. Dess fördel gentemot alla andra fjärråtkomstverktyg som finns på marknaden är att du bara behöver starta applikationen! Det finns redan i systemet och kräver ingen installation eller konfiguration.

Rapid Assistance utmärker sig också genom sin stora användarvänlighet, speciellt för den som begär assistans. På den ena eller andra sidan behöver användarna bara starta programmet, som de kan hitta med hjälp av Windows sökfält. Det är sedan upp till den person som vill komma åt den andra användarens dator på distans att generera en sessionskod genom att klicka på knappen “Hjälp en annan användare”.

Inte en, inte två… utan fyra funktioner!

För dem som vill få hjälp behöver de bara ange koden som deras samtalspartner ger direkt i programmets huvudfönster. Observera att säkerhetskoden går ut efter 10 minuter, så den måste överföras och matas in snabbt för att upprätta anslutningen. Självklart måste du då godkänna övertagandet av din dator via meddelandefönstret som visas på din skärm.

När dessa två säkerhetselement har passerats är fjärråtkomsten i drift. Teknikern har bara fyra funktioner: snabbmeddelanden säkerställer permanent kontakt med den reparerade personen, samt möjligheten att kommentera skärmen live. Han kan också öppna aktivitetshanteraren med en knapp i greppfönstret och pausa sessionen. Det är allt !

Microsoft-konto krävs

För att använda Quick Assistance-applikationen för att tillhandahålla eller ta emot fjärrassistans måste du först kontrollera tre förutsättningar: båda parter måste använda Windows 10; det är nödvändigt för dem att ha en Internetanslutning för att upprätta länken mellan de två datorerna; slutligen måste alla som tar rollen som tekniker ha ett Microsoft-konto, som är gratis.

outlook © shutterstock.com

Gratis fjärrkontroll

Förutom att vara tillgänglig på Windows 10 är Quick Assistance-applikationen helt gratis. Inget köp krävs, förutom uppenbarligen en Windows-licens från Microsoft och ingen prenumeration debiteras. Desto mer anledning att uppskatta dess enkelhet och stora effektivitet!

Men låt oss inte glömma att denna applikation är avsedd unikt fjärrfelsökning: den tillåter inte obevakad åtkomst till sina datorer. Detta är inte en defekt i sig: den är helt enkelt inte utformad med detta i åtanke, särskilt eftersom Microsoft erbjuder sin inhemska “Remote Desktop Connection”-applikation för det här fallet, vilket är mer komplext och kräver vissa uppströmsinställningar.

Ingen filöverföring…

Funktionen man kan förvänta sig att hitta i alla fjärrfelsökningsverktyg är vanligtvis filöverföring mellan datorerna som är involverade i överlämnandet. Detta är dock inte fallet här: Windows 10 Quick Assistance-applikationen erbjuder inte detta alternativ. Vissa användare kan ångra frånvaron, men Microsofts rika miljö gör det enkelt att klara sig utan den.

Det kommer därför att bli nödvändigt att gå igenom en annan metod, lite längre: ladda ner online på den kontrollerade datorn om den önskade filen är tillgänglig online, skicka den via e-post eller dela den på ett lagringsutrymme som finns på båda datorerna.

Läs också:
Onlinelagring: 2021 års jämförelse av de bästa molntjänsterna

Vad är Windows 10 Quick Support värt?

Quick Assistance-applikationen, som är tillgänglig på Windows 10, är ​​extremt enkel, lätt att komma åt och ger en jämn bild av ett fjärrskrivbord. Det låter dig snabbt starta en online felsökningssession, även för de mindre skickliga med datorer. Den är avsedd för individer och reduceras till ett minimum: snabbmeddelanden, kommentarer, direktåtkomst till aktivitetshanteraren och pausning av fjärråtkomst.

Gratis, det är inte utan begränsningar. Dess åtkomst är endast öppen för ägare av ett Microsoft-konto (gratis). När det gäller dess största brist är den endast tillgänglig för användare av Windows 10. När vi har tyckt om så mycket enkelhet hoppas vi på inget mindre från ett annat Microsoft-operativsystem!

Snabbsupport (Windows 10)9

En inbyggd Windows 10-applikation, Quick Assistance tillåter användare av det senaste Microsoft-operativsystemet att hjälpa varandra, säkert genom fjärråtkomst, för att
lösa sina små datorproblem.

Mest

 • Windows 10 inbyggd app
 • Lätt att använda
 • Gratis verktyg

De mindre

 • Microsoft-konto krävs
 • Funktioner strikt begränsade till felsökning

Tillgänglighet10

Ergonomi8

Funktioner9

Prestanda10

Att ladda ned

Att ladda ned

Läs våra andra recensioner av fjärrkontrollprogramvara:

 • TeamViewer recension (2021): fortfarande riktmärket för fjärrkontroll?
 • Zoho Assist Review (2021): Det bästa fjärrkontrollverktyget för proffs?
 • LogMeIn Pro recension (2021): fjärrkontroll skräddarsydd för samarbete?
 • AnyDesk recension (2021): den perfekta fjärrsupporttjänsten för distansarbete?
 • Chrome Remote Desktop (2021) recension: Enkel fjärråtkomst av Google
 • SupRemo-recension (2021): fjärrkontrolltjänsten urtagen för proffs och allmänheten?
 • Splashtop Business Access (2021) recension: den idealiska lösningen för distansarbete?
 • Remote Utilities recension (2021): favoriten för proffs på Windows?
 • Iperius Remote (2021) recension: räcker förenklad fjärrkontroll verkligen?

Relaterade Artiklar

Back to top button