Windows 10/11: ännu en serie problem efter de senaste korrigeringarna

windows 11

Under den här veckan, rik på nyheter inom teknikvärlden, tog Microsoft diskret tillfället i akt att distribuera en uppdatering som skulle ge korrigeringar till dess Operativsystem. Tyvärr, efter detta, stod Windows-användare inför en rad nya problem…

Kom ihåg att för inte så länge sedan rådde vi dig att avinstallera den här Windows 11-uppdateringen utan ytterligare dröjsmål. Med namnet KB5012643 hade den här orsakat vissa problem, till den grad att vissa applikationer inte fungerade korrekt. . Idag kommer andra äventyr att störa Windows-galaxen.

Problem, alltid problem…

Under de senaste 30 dagarna har en betydande lista med problem dykt upp på Microsofts supportsida: enheter som kan uppleva visningsfel när de går in i felsäkert läge, .NET Framework-appar 3.5 som möter olika problem eller till och med applikationer som använder Direct3D 9 som kan drabbas av fel på vissa GPU:er .

Men sedan uppkomsten av dessa berömda (och många) problem är det tydligt att Microsoft har visat en viss reaktivitet, korrigerat eller mildrat de flesta av dem. Tyvärr, med publiceringen av den kumulativa uppdateringen KB5013943, den 10 maj, kommer en ny serie fel att förstöra festen. Angående innehållet i de fel som det är möjligt att stöta på, här är direkt vad Microsoft-rapporten indikerar:

“Efter att ha installerat uppdateringarna som släpptes den 10 maj 2022 på dina domänkontrollanter kan du se autentiseringsfel på servern eller klienten för tjänster som Network Policy Server (NPS), Routing and Remote Access Service (RRAS), Radius, Extensible Authentication Protocol (EAP) och Protected Extensible Authentication Protocol (PEAP). Ett problem har upptäckts med hur mappningen av certifikat till maskinkonton hanteras av domänkontrollanten. »

En lösning i väntan på Microsofts svar?

I väntan på att Redmond-företaget ska genomföra utredningen och besluta sig för att distribuera nya patchar för att tillhandahålla lösningar, finns det fortfarande ett alternativt sätt att åtgärda detta problem. Detta kräver att användare manuellt mappar certifikat i Active Directory. För att underlätta manövern uppmanar Microsoft dig att följa instruktionerna direkt från dess sida för certifikatmappning.

Uppenbarligen är detta en relativt betungande lösning. Men som den amerikanska jätten specificerar pågår just nu en utredning så att en nästa uppdatering, som syftar till att lösa dessa problem, kan sättas in så snart som möjligt. Notera slutligen att förutom de två senaste versionerna av Microsofts operativsystem, nämligen Windows 10 och Windows 11, påverkas även Windows 7 och Windows 8.1.

Windows 11

Att ladda ned

Läs meddelandet


8

Windows 11

  • Grafisk omdesign av det framgångsrika gränssnittet
  • Förbättrad snap
  • Effektiva ankargrupper

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtiden för Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtiden för Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button