Wikipedia, Twitter: Elizabeth II:s död rör upp webben

Drottning Elizabeth II © Shutterstock

Försvinnandet av drottning Elizabeth II har skakat hela webben, med riklig trafik på Wikipedia och några avbrott över hela världen på Twitter.

Elizabeth II:s död, som inträffade torsdagen den 8 september, har chockat människor runt om i världen de senaste timmarna. Hans försvinnande, massivt vidarebefordrat och följt på tv, har sin del av konsekvenserna på webben. Sidorna som var länkade till suveränen och till England stormades verkligen på Wikipedia medan Twitter upplevde några hicka på torsdagen vid sidan av det officiella meddelandet om dödsfallet.

Wikipedia: Kungliga besök

Berätta mer om din trafik så ska jag berätta vad som händer. Vi skulle nästan kunna sammanfatta saker så här, med Wikipedia. Den universella encyklopedin är i själva verket alltid efterfrågad när en stor händelse, oavsett dess karaktär, inträffar på jordklotet. Och så är uppenbarligen fallet sedan igår.

Som bekräftats av Pierre-Yves Beaudouin, administratör för Wikimedia France-föreningen, har internetanvändare surfat i miljontals på sidorna tillägnade drottning Elizabeth II. Oavsett om det är i Storbritannien och därför på engelska, eller på spanska, franska, italienska eller ryska, har antalet sidvisningar nått toppar och nådde 23,7 miljoner förfrågningar per minut när fenomenet var som mest, runt 18.00 på torsdagen. “Lugnet” återvände först runt 23.00, midnatt, då plattformen i allmänhet inte överstiger ribban på 10 miljoner förfrågningar/minut.

Händelsen påminner om tillströmningen som Wikipedia upplevde 2009, då stjärnan Michael Jackson dog, som vid den tiden hade lagt uppslagsverket på marken. ” Idag är tekniken mer pålitlig och kan hantera den här typen av massiv tillströmning av besökare. “, lugnar Pierre-Yves Beaudouin på Twitter.

Twitter kollapsar under känslan

Här, Twitter, låt oss prata om det! För till skillnad från Wikipedia höll inte servrarna för det lilla sociala nätverket blå fågel. Mellan 19.00 och 20.00 gjorde tusentals användare rapporter via plattformen Neddetektoröver hela världen: i Frankrike, men också i USA, Italien, Spanien, Storbritannien, Kanada, Tyskland och på andra håll.

Sammanbrottet inträffade runt tidpunkten för Elizabeth II:s försvinnande, meddelat av kungafamiljen klockan 19:30 Sedan torsdag kväll har allt varit tillbaka till det normala och antalet rapporter har återgått till sin vanliga nivå.

Vad som är säkert är att döden av kvinnan som regerade över Storbritannien och Commonwealth i mer än 70 år inte har lämnat världen likgiltig, långt bortom dess gränser och dess undersåtar.

Källor: Vice, Numerama, Neddetektor

Relaterade Artiklar

Back to top button