WiFi värmekarta: så att du kan skapa WiFi-täckningskartor

När denna introduktion har setts går vi vidare till ladda ner wifi värmekarta från Play Butik genom att klicka på länken nedan:

WiFi Heatmap – nätverksanalysator och signalmätare

Utvecklaren: Wi-Fi-lösningar

Sedan, innan jag börjar, kommer jag att nämna några av dess viktigaste funktioner:

  • Karta över signaltäckning, anslutningshastighet och frekvenskanaler.
  • Realtidsgraf över intensiteten i vårt Wi-Fi-nätverk.
  • Realtidsgraf över vår anslutningshastighet.
  • Information om antalet nätverk som stör vårt.

Utvecklaren av Wi-Fi Solutions-appen ger oss en video som visar en stor täckningskarta som skapas.

Första gången vi startar applikationen får vi en skärm så här:

Här, från början, erbjuder WiFi Heatmap oss information på ett visuellt sätt om vår signalstyrka, anslutningshastighet, kanal och annan data som vi kommer att prata om senare.

En relevant sak som vi vid första anblicken ser att vi saknar är namnet på vårt Wi-Fi-nätverk eller SSID. Vad vi nu vill göra är att aktivera den som vi ska klicka på okänt ssid . Då kommer den här skärmen upp och vi klickar vidare OK .

Vad det gör är att be oss om tillåtelse för att aktivera platstillstånd, som du kan se i följande skärmdump.

I det här fallet ger vi att tillåta eftersom det är en nödvändig auktorisation för användning av nätverksapplikationer av denna typ. Som du kan se dyker det upp en rejäl förändring, nämligen att du redan kan se namnet på det Wi-Fi-nätverk som du är ansluten till.

I det övre högra hörnet som representeras av de tre prickarna finns WiFi Heatmap-alternativen. Om vi ​​vill ange parametrarna, klicka på inställningar .

Slå på signalnivå kommer att erbjuda oss styrkan på Wi-Fi-signalen, samt en realtidsgraf över fluktuationerna.

Den berättar också att vi är på 5 GHz-nätverket, kanal 108 och att vi inte har några Wi-Fi-nätverk som stör oss.

Om vi ​​klickar på Länkhastighet vi kommer att se att vi är uppkopplade i 433 Mbit/s och att vi har en realtidsgraf med hastighetsvariationerna. Resten av informationen är densamma som den tidigare.

Om vi ​​sveper med fingret över WiFi Heatmap ser vi hur vår MAC-adress ser ut bredvid den lokala IP-adress vi har vid den tidpunkten. Också i en röd ruta finns de två alternativen som vi kommer att täcka nedan.

Om vi ​​klickar på Wi-Fi-anslutning, det kommer att analysera oss med hjälp av en realtidsgraf över dess situation.

Här kan du se att wifi-svarstiden för routern är 1ms. Dessa resultat är en återspegling av ping till vår routers gateway 192.168.1.1 som du kan se.

Det andra testet är Internet anslutning och med en realtidsgraf kommer den att visa oss att svarstiden är 6ms. Det gör den också genom att pinga IP 8.8.8.8 som är en av Googles DNS-servrar.

Det är nu upp till oss att skapa våra värmekartor, vilket vi kommer att göra att röraSkapa en värmekarta .

I det här fallet kommer WiFi Heatmap att erbjuda oss tre möjligheter.

I det här fallet kommer vi att ta itu med de två första eftersom den tredje Augmented Reality leder till att vi laddar ner en applikation för att arbeta med augmented reality.

Därför kommer vi att klicka vidare Inomhus, som är att arbeta med inredningsplaner och här ska vi prata om två alternativ.

Den första Välj Planlösning skulle tillåta oss att skapa vår ritning från ett prejudikat vi hade innan vi använde jpg och andra typer. Med det andra alternativet Rita planlösning, du rita din egen från grunden.

Slutligen, för att avsluta med WiFi Heatmap, har vi utomhus- att reflektera i Google Maps en plan över situationen där vårt nätverk finns.

Vi ger knappen som jag har angett nedan, sedan när vi trycker på den ovan kommer den att visa oss var vårt nätverk är och de omgivande gatorna. Som du har sett är denna applikation väldigt komplett och gör det möjligt för oss att göra WiFi värmekartor på ett mycket enkelt sätt.

Relaterade Artiklar

Back to top button