WiFi: så här får du en helt gratis anslutning

Idag hör vi ofta om Gratis trådlöst nätverk! Om du också är intresserad, här är den hur göra att ha en förbindelse WiFi helt friutan att spendera ett öre. Det är en’initiativ tillverkad av Ministeriet för ekonomisk utveckling för att säkerställa tillgång till internet för alla. Här är detaljerna.

Gratis WiFi för alla: så här får du det

Låt oss börja med ett förtydligande: inte alla kommer att ha turen att ha en direkt tillgång direkt från din egen bostad till Gratis trådlöst nätverk. Det beror på att det är ett så annorlunda initiativ italienska kommuner de genomför, men förutser åtkomstpunkter utspridda i staden, men inte i alla.

Men detta nya projekt, som tar namnet WiFi Italien och som stöds av ministeriet för ekonomisk utveckling, har som mål att garanti gratis tillgång till alla medborgare i vissa delar av staden. Detta för att träffa de familjer som kanske en månadsabonnemang att ha Fiber hemma har de inte råd.

Det är många kommuner som ansluter sig till satsningen. Om din fortfarande inte erbjuder den här tjänsten, här är den hur göra att få det. Det räcker skicka en förfrågan till din bostadskommun och ange ditt behov.

Egentligen skulle det inte vara så konstigt om det togs i beaktande. Också för att staten gör om 15 tusen euro för förverkligandet av åtkomstpunkter gratis till WiFi-nätverket.

Om din kommun redan har den här tjänsten, så här använder du den

Om din bostadskommun redan erbjuder Gratis trådlöst nätverk, att utnyttja det är väldigt enkelt. Det räcker ladda ner appen officiell WiFi Italien tillgänglig för båda enheterna AndroidGoogle Play Butikän för dem iOSApp Store från Äpple.

Dess funktion blir inte bara att göra logga in användarens enhet automatiskt till gratis WiFi, men också ange de åtkomstpunkter närmare. Bland annat i flera sjukhus är redan aktiva Gratis HotSpots och i många andra är de på väg att aktiveras.

Detta projekt är under utveckling, med löftet att snart kommer många italienska kommuner att dra nytta av detta service att erbjuda sina medborgare. I händelse av att den ännu inte är aktiv i din kommun eller tillgången är för långt hemifrån, kan du alltid välja Internetbonus med TIM.

Relaterade Artiklar

Back to top button