WiFi, regeringen följer skapandet av det fria nätverket för alla

Nätverket som skapats av MiSE fortsätter att expandera efter 2 år nu från godkännandet av projektet i parlamentet och grönt ljus av dåvarande ministern Luigi Di Maio.

Den fria och gratis anslutningen kommer att installeras i alla italienska kommuner, med en plan som har fördelen att ha “börjat från botten”, först och främst gynna kommuner med färre invånare (precis mindre än 2 000, vilket i Italien är många fler än man skulle kunna tro), och utökar därefter täckningen även till större företag.

Detta projekt föddes ur ett akut behov i ett tragiskt ögonblick i vårt land: efter jordbävningen det har drabbade centrala Italien sommaren 2016, behovet av att ge personer som stannade kvar i området en stabil anslutning till internet uppfattades tydligt med tanke på de allvarliga infrastrukturella skador som hade slagit ut de andra nätverken. Efter tilldelning av ytterligare medel kunde planen även utsträckas till andra kommuner enligt det nämnda kriteriet.

Piazza WiFi Italia, MiSE-projektet fortsätter med full fart

Cannara, Grezzago, Sant’Alessio i Aspromonte är bara de sista i en lång rad som räknas bra idag 3264 mellan kommuner och sjukhus där tjänsten finns, för totalt över 6 tusen hotspots installerade. Och den byggande av infrastruktur det visar inga tecken på att upphöra, även om pandemin har bromsat – om än något – det nödvändiga arbetet.

Skapandet av strukturerna och förvaltningen av planen anförtros Infratel Italien, in-house bolag till MiSE, som kommer att ta hand om projektet i hela dess utveckling.

För att ansluta till någon av de hotspots som ingår i projektet räcker det ladda ner wifi.italia.it-appenregistrera dig och njut av den obegränsade anslutningen till Piazza WiFi Italia.

Relaterade Artiklar

Back to top button