WiFi-karta: anslut till WiFi-nätverk gratis med denna app för Android

Denna app erbjuder följande funktioner:

  • Gratis internet via WiFi.
  • Miljontals WiFi-hotspots tillgängliga över hela världen.
  • WiFi-lösenord för dessa åtkomstpunkter.
  • Smart sökning.
  • Kartnavigering
  • Filtrera närmaste tillgängliga WiFi runt dig.

Det första vi ska göra är att ladda ner WiFi-kartan från Play Store härifrån:

Wi-Fi®-kort. Gratis WiFi-lösenord, kartor och VPN.

Utvecklaren: WiFi Karta LLC

När den väl har laddats ner, när vi startar den för första gången, kommer den att be oss att acceptera användarvillkoren för applikationen.

Ett viktigt övervägande, förutom att kunna läsa data från integritetspolicyn, säger oss att om du är under 16 år för att använda den, måste vi rådgöra med dina föräldrar eller vårdnadshavare. När allt detta har granskats, klicka på jag accepterar och följande startskärm visas:

Här får vi veta att vi med denna applikation är en del av ett socialt nätverk där användare delar Wi-Fi-lösenordet för de offentliga platser de går till. Så du vet var du kan ansluta i närheten utan att spendera mobildata. Klicka på för att fortsätta Nästa .

Ett annat alternativ som det säger oss är att vi kan ladda ner våra kartor innan, så att vår mobildatahastighet inte blir lidande. Nästa sak det förklarar för oss är att du måste aktivera platsbehörigheten så att den kan visa oss Wi-Fi-punkterna som vi har runt omkring oss.

Vid den här tiden kommer vi att klicka på Aktivera plats . Android-operativsystemet på vår smartphone kommer att fråga oss om vi vill aktivera det och vi Kommer tillåta .

Slutligen berättar han att det finns ett årsabonnemang med en rad förbättringar. I det här fallet kommer vi att trycka på X som visas till höger om ritningen för att börja använda WiFi Map.

Det bästa sättet att testa den här appen är att lämna huset och försöka hitta ett WiFi-nätverk att ansluta till. I mitt fall, eftersom jag inte hade gjort det tidigare för att använda det för första gången, var jag tvungen att använda mobildata för att ladda ner områdeskartan. Som tur var var det bara några MB.

När WiFi-zonkartan laddades ner visade kartan mig att jag hade 86 närliggande WiFi-nätverk . Och till höger har du ikonen för filtreras .

Den visar närmaste WiFi-nätverk, avståndet du är och vilken anslutningshastighet du kan ha. Det här är filtreringsalternativen som WiFi Map erbjuder oss.

Som du kan se erbjuder det oss tre möjligheter:

  1. Visa allt.
  2. Online nyligen.
  3. Snabbt Wi-Fi.

Personligen, speciellt i början, rekommenderar jag att du låter den vara kvar Visa allt, detta som är standard. Sedan på klockikonen, dina aviseringar.

Här skulle vi kunna tillägga offline-regioner .

Du kommer inte att kunna använda det här alternativet om du inte har köpt den årliga prenumerationen jag nämnde tidigare. Här skulle vi ha avsnittet social av WiFi Map som kräver ett konto för att delta.

Nu är det dags att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk för vilket vi rullar uppåt för att se listan över tillgängliga nätverk.

När vi väl har valt vårt går vi till den punkt där det är så att vi kan ha en bra signal. Ju närmare vi är desto bättre, för på så sätt får vi bättre täckning och bättre fart. Om vi ​​klickar på det valda offentliga nätverket visas den här skärmen.

Här har vi namnet på nätverket som vi behöver lägga till, dess lösenord och möjligheten att kommunicera om det fungerar eller inte. WiFi Map ger oss också möjlighet att bidra genom att tillhandahålla nya nätverk till communityn genom att klicka vidare Lägg till Wi-Fi .

Här har vi två möjligheter att det är en Offentligt Wi-Fi eller en Privat Wi-Fi .

Om vi ​​väljer “offentligt”, kommer det att visa oss en lista över närliggande företag och där anger vi lösenordet. I händelse av att vara privat kommer en skärm som följande att visas, där vi måste ange WiFi-lösenordet.

Slutligen, med WiFi Map kan du både dra nytta av gratis WiFi och samarbeta med samhället genom att tillhandahålla nya åtkomstpunkter. Tack vare denna lättanvända applikation kommer vi att kunna ansluta till tusentals åtkomstpunkter över hela landet gratis.

Relaterade Artiklar

Back to top button