WiFi för alla, det statliga projektet kommer att föra nätverket över hela Italien

Ett revolutionerande projekt, som gradvis kommer att involvera användare från alla över 7 900 italienska kommuner, har slagit igenom under de senaste 2 åren. Det är om Piazza WiFi Italien, MiSE-planen för att ge alla medborgare gratis och gratis anslutning: tillfälligt är det bara de kommuner som ansluter sig till den, men på kort tid bör alla förvaltningar anpassa sig och inkludera projektet i territoriell planering.

Idén kommer från ett behov som har tagits emot och förvandlats till en möjlighet. Planen var faktiskt från början avsedd för 138 kommuner drabbade av jordbävningen i centrala Italien av 2016. Det var brådskande att återföra en stabil förbindelse och att det kostnadsmässigt inte skulle belasta medborgarna.

Senare var de det tilldelas ytterligare medel ska tilldelas projektet och fler och fler kommuner har inkluderats, vilket prioriterar de med en befolkning på mindre än 2 tusen.

Gratis WiFi i alla italienska kommuner: det statliga nätverket erbjuder gratis anslutning till medborgarna

MiSE-planen började från botten och gav först och främst kopplingen till de små verkligheterna som inte hade någon eget territoriellt WiFi-nätverk.

Större länder som redan har egen anslutning kan ansöka om gå med i projektetse till att hotspots i kommunområdet ingår i beräkningen av de aktiva inom projektet.

Att ansluta till nätverket är extremt enkelt. Se bara på kartan på projektets officiella webbplats och kontrollera var närmaste hotspot är, nå den och ladda ner wifi.italia.it-appen. Genom att autentisera till plattformen får du tillgång till internet gratis och obegränsat.

Relaterade Artiklar

Back to top button