Wi-Fi, nya hotspots för fri tillgång kommer att få signalen över hela Italien

Under ett år av pandemi har vi haft möjligheten att en gång för alla se att internetuppkopplingen har blivit avgörande för att utföra dagliga aktiviteter.

Arbeta i läge hemarbete och den distansutbildningför att inte tala om de myriader av händelser som överförts till onlineplattformar, bekräftade de det väsentliga med att ha ett Wi-Fi- eller mobilnätverk att göra sig av med.

Ett projekt startat av Sätta 2019 kan han dock komma till hans hjälp under de kommande månaderna: med stor framförhållning, då Minister Luigi Di Maio han hade skrivit på en plan, ringt Piazza Wi-Fi Italia, för att få internetanslutning under hela uppstarten gratis. Och idag fortsätter denna plan att växa och når fler och fler kommuner.

Piazza Wi-Fi Italia, det kostnadsfria och kostnadsfria internetnätverket anländer under huset

De mår bra 3495 institutionerna, mellan kommunala förvaltningar och sjukhus, att omfattas av planen. Målet skulle vara att kunna nå alla över 7900 italienska kommuner, skapa ett nätverk inom räckhåll för alla medborgare.

Faktum är att projektet föddes med avsikten att erbjuda en gratis och gratis anslutning i kommunerna i Lazio, Abruzzo, Umbrien och Marche drabbades av jordbävningen sommaren 2016; därefter, med ökningen av de medel som anslagits för detta ändamål, utvidgades den till alla italienska kommuner med särskild uppmärksamhet på mindre enheter. Inledningsvis har faktiskt kommunerna med en antal invånare mindre än 2 000.

Hittills har över 400 tusen användare gjort det nedladdning av den officiella wifi.italia.it-appen på sin smartphone och fick tillgång till tjänsten. Mjukvaran kan laddas ner från de stora digitala butikerna, såsom Google Play Store och Apple Store: registrera dig och placera dig nära en av de 6536 hotspots som finns på det italienska territoriet (här är den fullständiga kartan över stationerna).

Relaterade Artiklar

Back to top button