Wi-Fi förstörs av en enkel mikrovågsugn, det är då det stör

Internet hemma är det nu en räddning för alla och är anledningen till så många gånger som man undviker att gå ut i olika ärenden, väldigt ofta kan det dock uppstå problem som man går för att leta efter uppenbara orsaker till. De Wifi det kan vara långsamt av olika anledningar som därför kan begränsa dina fakulteter hemma eller kanske din produktivitet om du använder webben för att arbeta.

Just därför måste det undvikas ljud och någon form av interferens möjligt, för att inte belasta protokoll trådlös. Detta använder faktiskt ett mycket trångt elektromagnetiskt frekvensband i allmänhet. Utöver router Hemma Wi-Fi, Bluetooth-enheter, telefoner och till och med babyvakter, användbara för att övervaka ett barn på avstånd, sänder också på samma frekvens. Även en ugn a mikrovågsugn i själva verket kan den använda samma frekvens för att värma mat. Men vad händer om mikrovågsugnen stör Rutter och därmed Wi-Fi?

Wi-Fi: Mikrovågsugnen kan störa den trådlösa anslutningen i ditt hem

Mikrovågsugnen kan skada kvaliteten på ditt Wi-Fi-hemnätverk. Ingen skulle någonsin ha tänkt på det men i verkligheten är det så: båda lösningarna trängs på samma frekvens, så när du slår på mikrovågsugnen kan du ha problem.

I det här fallet finns det en mycket enkel lösning som du kan ta: du måste helt enkelt byta band som du ansluter till. Om du har ett modem som kan gå på 5 GHz, dra nytta av den frekvensen där. Det från 2,4 GHz i själva verket delas den med mikrovågsugnen. Det kommer därför att vara detta är metoden för att undvika problem.

Relaterade Artiklar

Back to top button