Wi-Fi-åtkomstpunkt: vad det är, hur det fungerar och hur man skapar en i Windows

Vad är en Wi-Fi-hotspot

Först kommer vi att förklara vad är en wifi-hotspot eller även känd som en åtkomstpunkt. I grund och botten kan vi säga att det handlar om att använda en enhet för att erbjuda täckning till resten. Denna täckning är trådlös och vi kan ansluta annan utrustning för att uppnå en internetanslutning.

Hotspots används normalt i områden med hög efterfrågan . På så sätt lyckas de täcka detta behov av tillgång till det trådlösa nätverket så att användarna kan surfa på internet utan problem. Det kan vara en enskild åtkomstpunkt eller ha flera distribuerade.

För att dra nytta av Wi-Fi Hotspot-teknik, vi kommer att behöva kompatibla enheter. Vi behöver datorn, mobilen eller någon annan enhet som vi vill ansluta till för att ha trådlös teknik. Sanningen är att idag är de flesta av dem kompatibla, så vi kommer inte ha problem.

Därför kan vi sammanfatta att en Wi-Fi-hotspot är en åtkomstpunkt som en enhet använder för att upprätta trådlös kommunikation med en annan dator i nätverket.

Användning av en Wi-Fi-hotspot

Den huvudsakliga användningen är att erbjuda en trådlös anslutning till ett stort antal enheter som ansluter till denna dator som vi skapar en åtkomstpunkt med. Det kan till exempel hittas på ett bibliotek, en flygplats, ett köpcentrum osv.

I grund och botten tjänar de till fördela belastningen på anslutningen och även omslaget. De ansluter till routern och lyckas erbjuda en anslutning i vissa områden till användare som kan behöva ansluta.

Vi kan också skapa dessa åtkomstpunkter eller Wi-Fi Hotspot genom enheter lika vanliga som en mobiltelefon eller en dator. Operativsystem som Windows eller Android tillåter att utföra denna åtgärd och det är mycket enkelt och även användbart under vissa omständigheter.

Hur man skapar en Wi-Fi-hotspot i Windows 10

Windows 10 är idag det operativsystem som används mest av stationära datoranvändare. Av denna anledning kan det vi ska förklara vara användbart för många som snabbt och enkelt vill skapa en accesspunkt från sin egen dator. Vi står också inför en säker lösning som inte kommer att exponera vårt nätverk om vi gör det på rätt sätt.

För att skapa en Wi-Fi-hotspot i Windows 10 är det första vi måste göra att gå till Att starta upp gå till inställningar gå till Nätverk och internet och där, bland alternativen till vänster, hittar vi Mobilt trådlöst täckningsområde .

Här kommer vi att se att det som standard är inaktiverat. För att aktivera det, markera bara rutan som säger Dela min internetanslutning med andra enheter.

När vi har markerat det Castilla som ska delas kan vi komma åt alternativet Redigera. Där kan vi ändra namnet på nätverket, samt lösenordet som vi ska använda så att andra datorer kan ansluta till denna åtkomstpunkt som vi skapar.

Dessutom måste vi också ange att vi kan välja band att använda . Vi kan välja båda banden (alla tillgängliga) som är standardalternativet, samt välja mellan 2,4 GHz-bandet och 5 GHz-bandet.

Vårt säkerhetsråd är att skapa en hotspot med ett namn som inte visar personlig information eller data från vårt team. Det är också viktigt att lösenordet är starkt, komplext, att det innehåller flera tecken, bokstäver (versaler och gemener) samt siffror. På så sätt kommer vi att förhindra eventuella inkräktare från att komma åt nätverket och utsätta oss för fara.

Kort sagt, genom att följa dessa steg kan vi skapa en Wi-Fi-hotspot i Windows 10. Som vi kan se är det en mycket enkel och snabb process. Vi kan dela internet med andra datorer.

Relaterade Artiklar

Back to top button